Studenţii români şi moldoveni, doriţi de angajatorii americani

Studenţii români şi moldoveni sunt doriţi de angajatorii americani din domeniul turismului şi servicii, iar cei care doresc să muncească în SUA prin programul Work and Travel SUA, pot obţine o creditare de până la 60 la sută a cheltuielilor de plecare.

3 afișări
Imaginea articolului Studenţii români şi moldoveni, doriţi de angajatorii americani

Studenţii români şi moldoveni, doriţi de angajatorii americani

Ei pot lucra în hoteluri, restaurante, cazinouri, mall-uri, supermarketuri, aqua parcuri, parcuri de distracţii pe posturi entry-level: ospătar, debarasator, recepţioner, casier, vânzator, ajutor bucătar, spălator de vase, cameristă, bell-boy, ajutor la curăţătorie.

Pentru a putea solicita un loc de muncă pe timpul verii in Statele Unite ale Americii, studenţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 28 de ani, să fie student la zi, la o universitate de stat sau particulară acreditată, să aibă o situaţie şcolară bună, să aibă cunoştinţe de limbă engleză care să îi permită să lucreze în mediul american.

Studenţii pot câştiga între 7-12 dolari pe oră, întorcându-se după un sezon de vară cu o sumă între 3.000-8.000 de dolari, câştigată în trei luni.

Costurile de plecare se ridică la suma de 1.800-2.000 de dolari de care studentul trebuie să dispună înainte de plecare pentru a plăti taxa de program, taxele consulare, taxa SEVIS şi biletul de avion dus-intors.

Potrivit unui comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX, de către Suzanne Nuridsany, director Icep World România, studenţii care se înscriu în programul Work and Travel prin această societate beneficiază de servicii complete, iar firma pe care o reprezintă poate credita doritorii cu până la 60 la sută din cheltuielile de plecare.

Astfel, ei vor avea garanţia unui job de vară platit cu 7-12 dolari; posibilitatea de a alege din destinatiile speciale oferite de ICEPworld: California, Nevada, Florida, Maryland, Hawaii, New Jersey etc; asistenţă pe tot parcursul programului din momentul înscrierii până la întoarcerea în România; asistenţă în vederea aplicării pentru viză, în pregătirea dosarului şi obţinerea vizei; reduceri la biletele de avion dus-intors; servicii de telefonie ieftină din SUA în România; pachete turistice pentru a vizita SUA; servicii de recuperare a taxelor reţinute de statul american din venituri; serviciul de creditare-SuperCredit ICEPworld, susţine sursa citată.

ICEPworld este o organizaţie multinaţională care oferă programe de schimb intercultural, formare profesională şi cursuri de limbi străine studenţilor şi tinerilor de pretutindeni.

Potrivit acesteia, studenţii îşi pot asigura jobul dorit prin participarea la târgurile de joburi organizate de ICEPworld din luna martie sau solicitând oferta directă de la agenţie.

Studenţii interesaţi pot aplica online pe www.work-travel.org sau personal la birourile şi reprezentantele ICEPworld din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Târgu Mureş, Ploieşti, Piteşti şi Craiova.

Programul Work and Travel SUA este un program de schimb intercultural derulat cu aprobarea Guvernului american, care permite studenţilor din întreaga lume să cunoască "visul american", să câştige experienţă şi bani.

Potrivit Suzannei Nuridsany, citând Consulatul Statelor Unite, 5.500 de studenţi români şi 5.000 de studenţi moldoveni au lucrat în vacanţa de vară a anului 2007 peste ocean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici