Studiu: 300 de milioane de copii se confruntă în fiecare an cu abuzuri sexuale online

Mai mult de 300 de milioane de copii sunt victime ale abuzului şi exploatării sexuale online în fiecare an, potrivit unui nou studiu care estimează amploarea globală a crizei.

319 afișări
Imaginea articolului Studiu: 300 de milioane de copii se confruntă în fiecare an cu abuzuri sexuale online

Sursa foto: Unsplash

Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Edinburgh, iar concluziile arată că 1 din 8 copii din lume, adică 12,6%, a fost victima unor discuţii, schimburi şi expuneri la imagini şi clipuri video cu caracter sexual fără consimţământ în ultimul an, notează Sky News.

Procentul reprezintă aproximativ 302 milioane de tineri din întreaga lume. În plus, se estimează că 12,5% dintre copiii din întreaga lume - 300 de milioane - au fost supuşi în ultimul an la solicitări online, cum ar fi discuţii sexuale nedorite, inclusiv solicitări de acte sexuale.

Infracţiunile pot lua, de asemenea, forma de "sextortion", în care prădătorii cer bani de la victime pentru a păstra imaginile private, potrivit The Guardian.

,,Materialele de abuz asupra copiilor sunt atât de răspândite încât, în medie, sunt raportate organizaţiilor de supraveghere şi de poliţie o dată pe secundă. Aceasta este o pandemie globală de sănătate care a rămas ascunsă mult prea mult timp. Apare în fiecare ţară, creşte exponenţial şi necesită un răspuns global”, a afirmat Paul Stanfield, directorul executiv al Childlight, pentru sursa citată.

Cercetarea a mai constatat că mulţi bărbaţi au recunoscut că ar căuta să comită infracţiuni sexuale fizice împotriva copiilor dacă ar crede că vor fi ţinute secrete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici