STUDIU A patra doză de vaccin, prea puţin eficientă în faţa variantei Omicron a coronaviruslui

A patra doză a vaccinului anti-COVID-19 duce la creşterea anticorpilor la niveluri mai mari decât după doza a treia, însă nu ajunge pentru a preveni în faţa Omicron, potrivit unui studiu preliminar din Israel.

1803 afișări
Imaginea articolului STUDIU A patra doză de vaccin, prea puţin eficientă în faţa variantei Omicron a coronaviruslui

STUDIU A patra doză de vaccin, prea puţin eficientă în faţa variantei Omicron a coronaviruslui

Centrul Medical Sheba din Israel a administrat a doua serie de vaccinuri în cadrul unui studiu în rândul angajaţilor săi şi studiază efectul serului Pfizer la 154 de persoane după două săptămâni şi al serului Moderna la 120 de persoane după o săptămână, a declarat Gili Regev-Yochay, directorul Unităţii de Boli Infecţioase, conform Reuters.

Rezultatele au fost comparate cu cele obţinute de un grup de control care nu a primit a patra injecţie.

În plus, cei vaccinaţi cu Moderna primiseră anterior trei injecţii cu vaccinul de la Pfizer, a precizat spitalul.

Vaccinurile au dus la o creştere a numărului de anticorpi „chiar puţin mai mare decât după a treia doză", a declarat Regev-Yochay: „cu toate acestea, nu este, probabil, suficient în faţa Omicron".

Ştim până acum că nivelul de anticorpi necesar pentru a proteja şi pentru a nu fi infectat de Omicron este probabil prea mare pentru vaccin, chiar dacă este un vaccin bun", a adăugat Gili Regev-Yochay.

Rezultatele, despre care spitalul a spus că sunt primele de acest fel din lume, sunt preliminare şi nu au fost încă publicate.

Israelul a fost cea mai rapidă ţară care a introdus vaccinările iniţiale împotriva COVID-19 în urmă cu un an, iar luna trecută a început să ofere o a patra doză celor mai vulnerabili sau expuţi la risc ridicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici