Studiu: Cei mai mulţi profesori şi părinţi vor redeschiderea şcolilor. Elevii au păreri împărţite

  • Cei mai mulţi profesori şi părinţi din România vor ca elevii să revină cât mai curând în bănci.
  • Elevii, însă, au păreri împărţite, o mare parte dintre ei nefiind împotriva cursurilor online. Sondajul a fost realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii pe parcursul lunii decembrie.
105 afișări
Imaginea articolului Studiu: Cei mai mulţi profesori şi părinţi vor redeschiderea şcolilor. Elevii au păreri împărţite

Studiu: Cei mai mulţi profesori şi părinţi vor redeschiderea şcolilor. Elevii au păreri împărţite

Conform rezultatelor sondajului78,4% dintre părinţi şi 73,1% dintre profesori consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile şcolii. Elevii, însă, nu sunt la fel de hotărâţi: doar 56,8% dintre ei se declară în favoarea redeschiderii şcolilor.

În ceea ce priveşte măsurile de siguranţă în şcoli, cei chestionaţi pun accentul pe utilizarea materialelor igienico-sanitare şi pe evitarea aglomeraţiei.

83,5% dintre respondenţi consideră că asigurarea condiţiilor igienico-sanitare este o condiţie necesară pentru deschiderea şcolilor, 69,8% spun că e nevoie de asistenţă medicală în toate şcolile, 59,3% dintre cei intervievaţi vor să fie luate măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în jurul şcolilor, 45,3% consideră că este necesară reducerea numărului de elevi din clase şi 44,8% spun că este nevoie de transport sigur către şi dinspre şcoală.

O altă problemă vizată de sondaj este recuperarea materiei şi acoperirea decalajului educaţional pentru copiii vulnerabili, care nu au avut o participare reală la educaţia online. 80.9% consideră utilă revizuirea programei şcolare, cu accent pe materia esenţială, 43,7% spun că sunt necesare intervenţii de sprijin pentru cei care nu au reuşit să participe real la educaţia online şi doar 10,2% se pronunţă pentru prelungirea duratei cursurilor în acest an şcolar.

Sondajul a fost realizat în decembrie 2020, pe un eşantion format din 8.193 de respondenţi, dintre care 5.811 elevi, 1.734 părinţi şi 648 cadre didactice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici