Studiu IRES: Aproape jumătate dintre români cred că echipa naţională de fotbal va ajunge în optimi

Aproape jumătate dintre românii care se declară interesaţi de turneul final Euro 2016 cred că echipa naţională de fotbal a României va ajunge în optimi, potrivit unui studiu IRES. Nicuşor Stanciu este jucătorul preferat din lotul echipei naţionale.

1311 afișări
Imaginea articolului Studiu IRES: Aproape jumătate dintre români cred că echipa naţională de fotbal va ajunge în optimi

Studiu IRES: Aproape jumătate dintre români cred că echipa naţională de fotbal va ajunge în optimi (Imagine: Alexandru Hojda/ Arhiva Mediafax Foto)

Peste o treime dintre românii chestionaţi sunt chiar mai optimişti şi cred că echipa va depăşi faza optimilor: 18% apreciază că naţionala va ajunge în sferturile de finală, 10% cred că va ajunge în semifinală, 5% estimează că România va fi finalistă, iar 3% cred chiar că echipa noastră va câştiga această competiţie.

Cât priveşte performanţa României în grupa A, 6 din 10 respondenţi sunt de părere că naţionala se va clasa pe locul 2, un sfert avansează locul 3, în timp ce 8% spun că tricolorii se vor clasa pe primul loc.

Potrivit studiului IRES, un sfert (24%) dintre cei chestionaţi şi care se declară interesaţi de Campionatul European de Fotbal Euro 2016 cred că scorul partidei inaugural, dintre România şi Franţa, va fi 1-1. Aproximativ 20% dintre aceşti respondenţi anticipează o victorie a României, în timp ce 37% cred că victoria va fi aparţine echipei Franţei, avansând diferite scoruri în acest sens.

Peste jumătate dintre respondenţii din acelaşi eşantion spun că nu ştiu cine este căpitanul naţionalei României prezente la Euro 2016, 30% îl indică în mod corect pe Vlad Chiricheş, în timp ce 10% cred că acesta este Răzvan Raţ.

Printre jucătorii preferaţi din lotul echipei naţionale se numără: Nicuşor Stanciu (9%), Gabriel Torje (8%), Vlad Chiricheş (8), în timp ce 17% dintre cei chestionaţi susţin că nu au un jucător preferat, iar 24% nu ştiu pe cine să indice în acest sens.

În timp ce 7 din 10 respondenţi (70%) ştiu că Anghel Iordănescu este selecţionerul naţionalei României la Euro 2016, aproape un sfert dintre respondenţii care se declară interesaţi de această competiţie spun că nu cunsoc numele antrenorului principal.

Franţa este indicată de 35% dintre participanţii la studiu ca fiind echipa cu cele mai mari şanse de a ajunge în finala Euro 2016, urmată fiind de Germania şi apoi de Spania. Germania este însă cotată de participanţii la acest studii ca fiind echipa cu cele mai mari şanse de a câştiga Campionatul European, fiind urmată de Franţa şi Spania. Dintre echipele participante la Euro 2016, în topul preferinţelor suporterilor români se află tot Spania, Germania şi Franţa.

Aproape jumătate dintre respondenţii interesaţi de Euro 2016 declară că vor urmări doar meciurile mai interesante din această competiţie, 18% optează doar pentru meciurile susţinute de reprezentativa României şi doar 8% spun că vor urmări toate partidele. Acasă, în compania familiei – este mediul indicat de cei mai mulţi dintre respondenţi ca fiind cel în care vor urmări partidele din cadrul turneului final.

Studiul IRES a fost făcut pe un eşantion de 1.057 de persoane cu vârste de peste 18 ani în data de 9 iunie 2016, eroarea maximă tolerată fiind de 3,1%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici