Studiu IRES: O treime dintre romani se tem de moarte în autoizolare

  • Cel mai recent studiu IRES a vrut sa afle ce temeri au românii în autoizolare
  • Aproape jumătate dintre români se tem că nu vor avea resurse pentru un trai decent dacă se prelungeşte starea de urgenţă
  • Totodată, o treime din cei intervievaţi se tem de moarte
344 afișări
Imaginea articolului Studiu IRES: O treime dintre romani se tem de moarte în autoizolare

Studiu IRES: O treime dintre romani se tem de moarte în autoizolare

A trecut mai bine de o lună de când stăm în autoizolare. Care sunt însă marile temeri ale românilor de când sunt blocaţi în casă? IRES a publicat cel mai recent studiu despre angoasele românilor. La cercetare au participat 830 de români.

Potrivit studiului, 4 din 10 români se tem că nu vor avea resurse pentru un trai decent dacă se va prelungi criza generată de pandemia de cornavirus.

O treime dintre români se tem să nu moară din cauza infecţiei cu noul coronavirus.

Mai mult de trei sferturi dintre cei chestionaţi spun că în izolare au resimţit dorinţa de a vedea pe cineva drag.

De ce se tem bătrânii?

Un sfert dintre oamenii peste 65 de ani petrec autoizolarea singuri în casă, iar 45% doar cu partenerul de viaţă. 55% dintre ei se tem se singurătate. Pentru 55% dintre bătrânii de peste 65 de ani marea frică este că se vor infecta şi vor muri din cauza coronavirusului, iar 47% dintre ei se tem că vom avea parte de o criză a alimentelor.

Cum resimt tinerii autoizolarea?

În autoizolare, tinerii se simt părăsiţi de toată lumea şi se confruntă cu stări de nervozitate pe care nu le aveau în mod obişnuit. Le e dor de familie şi de prieteni şi le lipsesc cel mai mult socializarea şi ieşirile la restaurant.

Specialiştii spun că autoizolare ne va afecta pe toţi, aşa că e recomandat să cerem ajutor din partea psihologilor în această perioadă. În ultimul timp au apărut numeroase linii telefonice şi grupuri online care oferă sprijin psihologic întregii populaţii.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici