SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2019: Eminescu, Creangă, şi Caragiale, printre preferaţii absolvenţilor pentru proba la Limba Română

Absolvenţii clasei a XII-a care susţin, luni, prima probă la Bacalaureat spun că au emoţii, însă mai copleşiţi sunt părinţii lor. Liceenii spun că autorii lor preferaţi ale căror opere i-ar avantaja ca posibile subiecte la partea a III-a sunt Eminescu, Creangă, Bacovia sau Caragiale.

4131 afişări
Imaginea articolului SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2019: Eminescu, Creangă, şi Caragiale, printre preferaţii absolvenţilor pentru proba la Limba Română

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2019: Eminescu, Creangă, şi Caragiale, printre preferaţii absolvenţilor pentru proba la Limba Română

Mara Stanciu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Capitală a precizat, pentru MEDIAFAX, că a început să înveţe pentru examenul maturităţii în urmă cu trei săptămâni.

“Am apucat să învăţ cam jumătate spre trei sferturi din opere. Sunt destul de pozitivă legat de acest Bac”, spune absolventa.

Mara a spus că şi-ar dori ca la subiectul III (eseul) de la Limba şi literatura română să fie una din operele lui I.L. Caragiale sau Ioan Slavici: “Aş prefera să-mi pice Caragiale sau Slavici, că pe astea le ştiu cel mai bine. Nu am făcute meditaţii înainte pentru Bac”.

 BACALAUREAT 2019

Cele mai mari emoţii legate de acest examen le au părinţii. “Emoţii am şi eu şi părinţii mei. Ei sunt mai stresaţi ca mine, sau cel puţin la fel. Mai departe vreau să merg la Medicină” a conchis Mara Stanciu.

Andreea Lazăr este de asemenea elevă în clasa a XII a la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Capitală. Tânăra a spus că acest examen i-a amplificat emoţiile în această dimineaţă, însă că este optimistă în ceea ce priveşte deznodământul.

“Am câteva emoţii, mi s-a făcut şi rău pe drum, dar acum încerc sa mă relaxez. Ieri (duminică, n.r.) am încercat sa fac acelaşi lucru, să glumesc cu prietenele mele şi sunt sigură că totul va fi bine”,spune Andreea.

Absolventa a precizat că la pregătirea pentru Bac a încercat sa abordeze scheme de învăţare logice.

“Am studiat destul de mult, am încercat să învăţ totul într-un mod cât mai logic, să-mi fac propriile structuri şi să fac foarte multe corespondenţe între viaţa reală şi operele de la Română”, a declarat Andreea.

SUBIECTE BAC ROMANĂ

Eleva a spus că pentru examenul de Limba şi literatura română nu a făcut meditaţii în prealabil: “Doar la Matematică şi Fizică, dar mai rar, cât să mai pun câteva întrebări. Restul e munca mea proprie”, menţionează Andreea.

Absolventa a declarat că printre operele ei preferate, pe care şi le doreşte la partea a III-a a examenului scris de la Limba şi literatura română. se numără „Plumb” (de George Bacovia), Harap Alb (Ion Creangă) şi Iona (de Marin Sorescu).

“Aş vrea să pice Plumb de Bacovia sau Harap Alb - Ion Creangă. Dar sunt OK şi cu Iona - Marin Sorescu pentru că mi-a plăcut foarte mult opera, e foarte abstractă şi interesantă”, menţionează Andreea.

“Părinţii au foarte multe emotii, mai multe decât mine, dar le ascund foarte bine”, a mai spus Andreea Lazăr.

Mihai Puiu este absolvent al Colegiului Naţional “Gheorghe Lazăr” din Capitală. El a spus că se simte extrem de pregătit pentru orice variantă de subiect.

”Eu am încredere în mine. Sunt pregătit pentru orice ar putea pica. Am început să mă pregătesc cu mult timp înainte, dar intens, cred că cu o lună înainte de Bac. Am făcut şi meditaţii”, spune Mihai.

BAC 2019 Subiecte Română

Absolventul a spus că printre autorii săi preferaţi se numără George Bacovia şi Mihai Eminescu, subiecte pe care le doreşte pentru ultima parte a examenului scris de la Limba şi literatura română.

“Aş prefera să-mi pice Eminescu sau Plumb (de George Bacovia, n.r.). Am emoţii, dar cred că sunt bune. Părinţii n-au nicio emoţie, nu ştiu ce s-a întâmplat cu ei, dar au zis că ei sunt liniştiti. Mai departe vreau să merg la Arhitectură, dar mai am o admitere până atunci”, a conchis Mihai Puiu.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au început luni, 1 iulie, cu testul de Limba şi literatura română. Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.

Taguri:
bacalaureat,
elevi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici