Subiectele la BAC 2020, la mare căutare pe Internet. Ce sumă pretindea un tânăr din Buzău pentru presupusele subiecte

Un tânăr de 22 de ani din Buzău este cercetat de poliţişti după ce în iunie a vândut pe internet, contra unei sume de 100 de lei, subiecte despre care pretindea că se vor da la examenul de Bacalaureat.

716 afișări
Imaginea articolului Subiectele la BAC 2020, la mare căutare pe Internet. Ce sumă pretindea un tânăr din Buzău pentru presupusele subiecte

Mediafax FOTO

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii s-au sesizat din oficiu în acest caz, în luna iunie, în urma unui atac cibernetic.

Tânărul de 22 de ani din Buzău ar fi creat o pagină web pe care vindea subiecte despre care pretindea că ar urma să fie date la examenul de Bacalaureat din acest an. După efectuarea plăţii anticipate pentru subiecte, bărbatul întrerupea legătura cu victimele.

Poliţiştii susţin că acesta a folosit o platformă care oferă servicii gratuite de creare a site-urilor web. Subiectele erau oferite spre vânzare în schimbul a 100 de lei pentru fiecare materie.

„Persoana în cauză este bănuită că ar fi modificat în mod repetat o altă pagină publică la care utilizatorii pot contribui cu informaţii referitoare la examenul de Bacalaureat, prin introducerea în cuprinsul acesteia a unui link spre site-ul său, cu scopul de a crea confuzie şi a induce în eroare victimele”, se arată în comunicat.

În urma investigaţiilor, poliţiştii l-au identificat pe tânărul de 22 de ani din Buzău, dar şi o victimă de 19 ani din judeţul Prahova, activitatea de identificare a tuturor victimelor fiind în desfăşurare.

Poliţiştii au făcut o percheziţie în locuinţa suspectului, de unde au fost ridicate mai multe echipamente IT şi terminale mobile susceptibile a fi fost folosite în activitatea ilicită.

Bărbatul a fost plasat sub control judiciar, iar poliţiştii continuă cercetările pentru fraudă informatică.

CITEŞTE AICI: Bacalaureat 2020: Astăzi începe sesiunea specială, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. În 9 judeţe nu s-a înscris niciun candidat

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici