Submarinul rus Rostov-pe-Don părăseşte Bosforul spre Marea Neagră. Posibilă încălcare a Convenţiei de la Montreux

Mişcarea are loc la 600 de zile distanţă după controversatul tranzit din 23 iunie 2020, care a fost permis doar pentru reparaţiile submarinului.

25252 afișări
Imaginea articolului Submarinul rus Rostov-pe-Don părăseşte Bosforul spre Marea Neagră. Posibilă încălcare a Convenţiei de la Montreux

Submarinul rus Rostov-pe-Don părăseşte Bosforul spre Marea Neagră. Posibilă încălcare a Convenţiei de la Montreux

Marina rusă se mută din Turcia în Marea Neagră şi cu submarine. Astfel, submarinul Rostov-pe-Don, din clasa Kilo, a fost fotografiat pe apă, în această dimineaţă, în timp ce traversa strâmtoarea Bosfor, în drum spre Marea Neagră, ieşind la Istanbul.

Încărcat cu rachete de croazieră Novator 3M14 Kalibr-PL, submarinul - aparţinând Flotei Mării Negre a Brigăzii 4 Submarine Independente Rostov-na-Donu Б237 - tranzitează la Marea Neagră, după 600 de zile de la controversatul său tranzit, care a avut loc pe 23 iunie 2020, o trecere care era permisă, conform Convenţiei de la Montreux privind permisele în acea zonă, numai pentru reparaţii.

După întreţinerea în Marea Baltică, acest tip de submarin operează în Marea Mediterană de 331 de zile, începând cu 19 martie 2021.

Nu este singura mişcare care agită apele în aceste ore tensionate. Ieri, nava comercială Letniy Bereg, sub pavilion rusesc, a tranzitat strâmtoarea Dardanele spre Marea Egee pe drumul de la Rostov-pe-Don către Akkuyu.

Rosatom, companie deţinută de stat, construieşte o centrală nucleară de 20 de miliarde de dolari la Akkuyu, prima de acest fel din Turcia. Lucrarea este finanţată de compania rusă Rosatom State Atomic Energy Corp, ca parte a unui acord de 60 de ani cu Turcia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici