Submersibilul Titan. Echipele de salvare extind căutările

Echipele de salvare şi-au extins căutările, încercând să găsească submersibilul Titan, care ducea turişti să vadă epava Titanicului şi a dispărut, cu cinci persoane la bord şi oxigen limitat.

376 afișări
Imaginea articolului Submersibilul Titan. Echipele de salvare extind căutările

Submersibilul Titan. Echipele de salvare extind căutările

Toate comunicaţiile au fost pierdute cu ambarcaţiunea Titan în timpul unei coborâri duminică spre Titanic.

Submersibilul avea cinci persoane la bord, printre care miliardarul britanic Hamish Harding, magnatul pakistanez Shahzada Dawood şi fiul său Suleman, potrivit AFP.

Gărzile de coastă americană şi canadiană au desfăşurat nave şi avioane în căutarea navei, care are oxigen pentru doar patru zile.

Contraamiralul John Mauger, care conduce operaţiunile de căutare, a declarat pentru ABC News că salvatorii au cercetat o zonă de aproximativ 13.000 de km pătraţi. Mauger a precizat că un avion P-3 din Canada a aruncat balize sonar în zona epavei Titanicului pentru a capta orice sunet provenit de la micul submarin.

Institutul oceanografic francez a declarat că trimite un robot submarin de mare adâncime pentru a ajuta eforturile.

Într-un mesaj postat pe Instagram chiar înainte de scufundare, Harding a spus că s-a deschis „o fereastră de misiune” după zile de vreme rea. Printre membrii echipajului pe care l-a numit se numără Paul-Henry Nargeolet, un scafandru veteran şi expert în epava Titanicului.

Potrivit unor informaţii neconfirmate, cea de-a cincea persoană aflată la bord era Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate Expeditions, care operează scufundările turistice.

Mike Reiss, un scriitor de televiziune american care a vizitat anul trecut epava Titanicului cu acelaşi submersibil, a declarat pentru BBC că experienţa a fost dezorientatoare. Presiunea la acea adâncime este de 400 de ori mai mare decât la nivelul mării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici