Subofiţer, bătut de un deţinut diagnosticat cu SIDA, la Spitalul Penitenciar Jilava

Un subofiţer a fost bătut de un deţinut, bolnav de SIDA, internat la Secţia medico-socială de la Spitalul Penitenciar Rahova, agentul fiind transportat la o unitate sanitară civilă, în urma incidentului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

987 afișări
Imaginea articolului Subofiţer, bătut de un deţinut diagnosticat cu SIDA, la Spitalul Penitenciar Jilava

Subofiţer, bătut de un deţinut diagnosticat cu SIDA, la Spitalul Penitenciar Jilava (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Bătaia a avut loc cu puţin înainte de vizita ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, la Penitenciarul Jilava, au precizat sursele menţionate.

Conform sursei citate, incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 11.00.

În urma rănilor suferite, subofiţerul a primit primul ajutor la serviciu, după care a fost transportat la un spital civil, au precizat sursele citate.

La nivelul Spitalului Penitenciar Jilava a fost declanaşată o anchetă internă, iar cazul este cercetat de procurorii Judecătoriei Cornetu.

În urmă cu aproximativ o lună, tot la Secţia medico-socială a Spitalului Penitenciar Jilava, a mai avut loc un incident, după ce doi fraţi, ambii diagnosticaţi cu SIDA, au devastat biroul şefului pazei penitenciarului şi l-au lovit cu un scaun pe comandantul secţiei.

Potrivit surselor citate, cei doi fraţi erau supăraţi pentru că nu au primit învoire să participe la înmormântarea tatălui lor.

Cei doi indivizi au fost imobilizaţi de grupa de intervenţie de la Penitenciarul Jilava, pentru că spitalele penitenciar nu au grupă de intervenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici