Subvenţionarea creşterii preţului la gigacalorie, aprobată de CGMB

Consilierii generali au aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre prin care municipalitatea subvenţionează mărirea preţului la gigacalorie, astfel încât bucureştenii să plătească acelaşi preţ, ca în 2009, la energia termică.

45 afișări
Imaginea articolului Subvenţionarea creşterii preţului la gigacalorie, aprobată de CGMB

Subvenţionarea creşterii preţului la gigacalorie, aprobată de CGMB (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General a Municipiului Bucureşti (CGMB) s-a aflat şi proiectul privind majorarea tarifelor de energie termică livrată populaţiei şi agenţilor economici, practicate de RADET Bucureşti, în acest proiect fiind inclusă şi subvenţionarea de către Primăria Capitalei a preţului la gigacalorie, astfel încât bucureştenii să nu suporte mărirea acestui preţ.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, după aprobarea proiectului, că, în cazul în care ELCEN va decide o altă mărirea a preţului gigacaloriei, municipalitatea nu va mai avea resurse pentru a suporta acest lucru.

Astfel, la cele aproximativ 450 de milioane de lei pe care Primăria Capitalei le plătea pentru subvenţionarea creşterii preţului gigacaloriei se mai adaugă alte aproximativ 100 de milioane de lei reprezentând ultima majorare a acestui preţ.

"Doresc să anunţ cetăţenii Capitalei că facturile pe luna ianuarie 2010 nu vor depăşi valoarea celor din ianuarie 2009", a spus directorul RADET, Mihai Becheanu, luni, la Comandamentul de deszăpezire de la Primăria Capitalei.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, în 12 ianuarie, după o întâlnire pe care a avut-o cu reprezentanţii sectoarelor, că municipalitatea va suporta creşterea de 8,3% a preţului la gigacalorie, astfel că bucureştenii nu vor plăti majorarea.

Declaraţia fusese făcută după ce, în urmă cu o zi, se anunţase că tarifele la energia termică livrată de ELCEN în Bucureşti şi Constanţa au fost majorate, la 1 ianuarie, cu 9%, respectiv 10%, printr-o decizie a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), adoptată la sfârşitul anului trecut, pe baza solicitărilor companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici