Suceava: 250 de cazuri de hepatită A, în acest an. Majoritatea - la copii, cele mai multe în octombrie

Un număr de 250 de cazuri de hepatită acută virală de tip A s-au înregistrat în judeţul Suceava de la începutul anului, cele mai multe fiind în luna octombrie, iar cei mai afectaţi au fost copii cu vârste cuprinse între cinci şi nouă ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

76 afișări
Imaginea articolului Suceava: 250 de cazuri de hepatită A, în acest an. Majoritatea - la copii, cele mai multe în octombrie

Suceava: 250 de cazuri de hepatită A, în acest an. Majoritatea - la copii, cele mai multe în octombrie (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, o creştere pronunţată a numărului de cazuri de îmbolnăvire s-a înregistrat începând cu luna iulie.

"Dacă actuală epidemie a debutat în câteva comune din jurul municipiului Rădăuţi, focarele din Arbore, Marginea şi Horodnic de Sus fiind declarate închise încă din cursul lunii septembrie, îmbolnăvirile s-au extins mai apoi în două comunităţi din jurul municipiului Suceava, Mitocu Dragomirnei şi Şcheia, unde mai apar în continuare cazuri sporadice", se arată într-un comunicat al DSP Suceava.

Cele mai multe cazuri de hepatită acută virală de tip A, 139, s-au înregistrat în luna octombrie.

Reprezentanţii DSP Suceava precizează că se confruntă cu un număr mai mare de îmbolnăviri în două comunităţi din localitatea Burla, unde focarul are 38 de cazuri, şi localitatea Mironu, cu 56 de cazuri.

Sursa citată mai arată că în toate aceste localităţi îmbolnăvirile au apărut în comunităţile de romi, de unde s-au extins ulterior în unităţile de învăţământ din fiecare localitate.

DSP a administrat 800 doze de vaccin antihepatitic A, s-au făcut numeroase dezinfecţii şi s-au distribuit cantităţi importante de substanţe dezinfectante, dar continuă să apară cazuri de îmbolnăvire din cauza contactului strâns între copii, imposibilităţii respectării regulilor de igienă personală din cauza lipsei de apă curentă şi insuficientă preocupare pentru educaţia pentru sănătate .

"Această situaţie epidemiologică nu este singulară, în toată ţară înregistrându-se în cursul acestui an o creştere a numărului cazurilor de îmbolnăvire, după un interval de aproape 10 ani când această afecţiune a fost cvasiabsentă", se mai arată în comunicatul DSP Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici