Suceava: Băsescu a plantat puieţi de salcâm în cadrul unui program de împădurire

Preşedintele Traian Băsescu a plantat, marţi dimineaţă, în comuna suceveană Udeşti, patru puieţi de salcâm pentru fiecare membru al familiei sale şi a promis că va reveni şi în primăvară.

63 afișări
Imaginea articolului Suceava: Băsescu a plantat puieţi de salcâm în cadrul unui program de împădurire

Suceava: Băsescu a plantat puieţi de salcâm în cadrul unui program de împădurire (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Înainte să înceapă acţiunea, Băsescu a declarat că va planta mai mulţi puieţi, câte unul pentru fiecare membru al familiei sale, în speranţa că măcar unul dintre puieţi se va prinde.

Şeful statului a spus că va reveni cu siguranţă în zonă şi în primăvara anului viitor pentru a vedea dacă puieţii plantaţi s-au prins. El s-a declarat foarte mulţumit de mobilizarea generală a oamenilor din zonă în această acţiune.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, marţi dimineaţă, în comuna suceveană Udeşti, pentru a participa la o acţiune de împădurire în cadrul programului "România prinde rădăcini", fiind întâmpinat de către preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

În momentul sosirii, Flutur i-a înfăşurat lui Băsescu, în jurul gâtului, o eşarfă de culoare verde, după care şeful statului a fost întâmpinat cu pâine şi sare şi a primit în dar o ploscă din lemn.

După plantarea puieţilor, Băsescu s-a întreţinut cu Sofia Vicoveanca şi Alexandru Arşinel, prezenţi şi ei la acţiunea de împădurire, în calitate de "oameni ai locului", iar apoi a semnat în Cartea Verde, deschisă cu această ocazie, în care a scris: "Pădure sănătoasă, popor sănătos!"

Preşedintele a mâncat apoi o plăcintă "poale-n brâu", oferită de o localnică, după care a ciocnit cu ţuică, fără însă să bea din pahar, motivând că mai are "multă treabă pe ziua de azi".

Timp de peste o jumătate de oră, preşedintele a făcut o baie de mulţime şi a dat autografe pe eşarfele verzi oferite de organizatori localnicilor şi voluntarilor. Şeful statului a dat un autograf inclusiv pe o trompetă a unui localnic ce interpreta, din când în când, "Noi suntem români!" şi "Cântă cucu-n Bucovina".

La acţiunea de la Udeşti participă peste o mie de voluntari care vor planta 25.000 de puieţi de salcâm pe o suprafaţă de cinci hectare. Printre oficialităţile prezente la Udeşti se numără directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Dorel Oros, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, eurodeputatul Cătălin Nechifor, deputaţii PDL de Suceava Dumitru Pardău, Eugen Uricec şi Romică Andreica, deputaţii PSD Ioan Stan şi Eugen Bejinariu.

Deputatul PSD Eugen Bejinariu a sosit la acţiunea de marţi dimineaţă, de la Udeşti, cu o pisică de culoare maro în braţe, spunând că a venit să le arate pisica celor de la PDL, care ar încerca să transforme într-o manifestare electorală astfel de acţiuni.

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, marţi, în jurul orei 12.00, din comuna suceveană Udeşti, îndreptându-se cu elicopterul spre Vaslui, unde va participa la inaugurarea investiţiei "Modernizarea proceselor tehnologice în vederea respectării normelor Uniunii Europene la ULEROM SA Vaslui.

Acţiunea de împădurire a unei suprafeţe de teren în cadrul programului "România prinde rădăcini" are loc în comuna suceveană Udeşti, în locul numit "Oadeci" şi este organizată de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava şi primăriile Suceava şi Udeşti, împreună cu Regia Naţională a Pădurilor- Romsilva.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că astfel de acţiuni de împădurire vor continua în judeţul Suceava.

"Este o acţiune ce va continua în perioada următoare şi în alte zone, pe malul drept al râului Moldova, între localităţile Baia şi Bogata", a spus Flutur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici