Suceava: Beneficiarii unui centru de bătrâni închis de autorităţi, relocaţi

Cei 13 beneficiari ai unui centru de bătrâni din comuna Dumbrăveni, judeţul Suceava, pentru care autorităţile au dispus închiderea temporară, sunt relocaţi, au stabilit duminică membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

1351 afișări
Imaginea articolului Suceava: Beneficiarii unui centru de bătrâni închis de autorităţi, relocaţi

Duminică a avut loc o şedinţă extraordinară în format hibrid a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, pe ordinea de zi figurând aspecte procedurale privind relocarea beneficiarilor Centrului rezidenţial destinat persoanelor vârstnice din localitatea Dumbrăveni.

„Reamintim faptul că, urmare a reverificării activităţii centrului rezidenţial dispusă prin Ordinul Prefectului judeţului Suceava nr. 359 din data de 07.08.2023, inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, pe lângă aplicarea sancţiunilor principale cu amendă, au dispus şi sancţiuni complementare: suspendarea activităţii, respectiv închiderea temporară a unităţii”, a transmis Prefectura Suceava.

Urmare a hotărârii adoptată duminică, şase din cei 13 beneficiari sunt în curs de relocare la Centrul de abilitare şi reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilităţi Zvoriştea din cadrul DGASPC Suceava, restul de şapte beneficiari fiind internaţi în Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava pentru investigaţii medicale, după finalizarea acestora urmând a fi relocaţi, la rândul lor, în cadrul Centrului Zvoriştea.

Activitatea de relocare precedată de consultul medical al fiecăruia dintre beneficiari se realizează prin intermediul unor capabilităţi medicale puse la dispoziţie de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici