Suceava: Biserica Sfântu Gheorghe, obiectiv UNESCO, va fi restaurată

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a semnat joi contractul de proiectare şi execuţie pentru restaurarea ansamblului Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, care cuprinde şi Biserica Sf. Gheorghe, obiectiv inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO.

598 afișări
Imaginea articolului Suceava: Biserica Sfântu Gheorghe, obiectiv UNESCO, va fi restaurată

Suceava: Biserica Sfântu Gheorghe, obiectiv UNESCO, va fi restaurată

Valoarea totală a contractului este de 65,93 milioane lei, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 42 de luni.

„Anunţ cu bucurie această restaurare finanţată de Guvern, prin Ministerul Dezvoltării, a celui mai important monument istoric al municipiului Suceava, vechi de 500 de ani. Biserica are o valoare culturală deosebită şi se bucură de un interes semnificativ din partea credincioşilor şi al turiştilor. Scopul nostru este să sprijinim conservarea şi valorificarea acestei mănăstiri”, a declarat Cseke Attila.

Astfel, ansamblul, care include Biserica Sfântul Gheorghe şi alte 4 monumente de categorie A, aflată în zona centrală a municipiului Suceava, va fi restaurat şi valorificat din punct de vedere cultural şi economic, pentru creşterea gradului de acces al publicului larg şi al persoanelor cu diferite dizabilităţi, pentru punerea în valoare a clădirilor de patrimoniu aflate în incinta mănăstirii, precum şi pentru reorganizarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru obştea monahală.

Obiectivul de investiţii, amplasat pe o suprafaţă de 16.558 de metri pătraţi, va beneficia de o serie de intervenţii la elementele de arhitectură, bazate în special pe concluziile studiilor istorice şi pe studiile tehnice preliminare privind elementele de lemn şi de zidărie din piatră şi cărămidă.

Proiectul va fi finanţat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici