Suceava: Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări la graniţa cu Ucraina

Trei suceveni care au încercat să treacă graniţa cu Ucraina cu 9.000 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost reţinuţi, sâmbătă seară, de poliţiştii de frontieră din Brodina, care au tras mai multe focuri de avertisment pentru oprirea acestora.

50 afișări
Imaginea articolului Suceava: Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări la graniţa cu Ucraina

Suceava: Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări la graniţa cu Ucraina (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, poliţiştii de frontieră de la Brodina au observat, sâmbătă seară, un grup de persoane care se deplasau dinspre Ucraina şi aveau asupra lor mai multe bagaje voluminoase.

Poliţiştii de frontieră i-au somat pe aceştia să se oprească, dar suspecţii au încercat să fugă, profitând de întuneric şi de terenul accidentat, astfel că poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de armă. Astfel, s-a reuşit oprirea a trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 40 de ani, din localităţile Straja şi Vicovu de Sus.

După ce au verificat zona în care au fost reţinuţi cei trei, poliţiştii de frontieră au descoperit cinci colete care conţineau 9.000 de pachete de ţigări Doina de provenienţă Republica Moldova. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 54.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei trei suceveni sunt cercetaţi pentru trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

În urmă cu trei zile, poliţiştii de frontieră suceveni au mai reţinut patru persoane care au încercat să introducă în ţară, în acelaşi mod, aproximativ 7.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici