Video Suceava: Inundaţiile din ultimele zile au afectat 72 de localităţi din judeţ

Inundaţiile provocate de ploile abundente căzute în această săptămână în judeţul Suceava au afectat 72 de localităţi, fiind evacuate 2.390 de persoane, 501 persoane sunt izolate temporar, 47 de case sunt distruse şi 4.228 case sunt avariate.

958 afișări

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, joi dimineaţă, erau blocate circulaţiei drumurile naţionale DN 2K în Arbore, pe relaţia Solca - Arbore, DN 2E în Cacica se circulă pe o singură bandă, iar pe DN 2H circulaţia este întreruptă. De asemenea, sunt blocate circulaţiei DJ 209K Horodnic de Sus - Bădeuţi, DJ 176 Vatra Moldoviţei - Vama şi DJ 208B Vereşti - Udeşti.

În 19 din cele 72 de localităţi afectate de inundaţii au fost evacuate aproximativ 2.390 de persoane, cele mai multe - 500 - în Frătăuţii Noi, 368 în Grăniceşti şi câte trei sute în Grămeşti şi Zvoriştea.

Un număr de 501 de persoane sunt izolate temporar, din care 134 în Arbore, 60 în Frasin, patru în Todireşti, 65 în Bilca, 24 în Burla, 21 în Dolhasca, câte una în Mitocu Dragomirnei şi Zamostea, 30 în Stulpicani şi 168 în Voitinel.

Potrivit comunicatului citat, inundaţiile au distrus 47 de case în Mănăstirea Humorului, Todireşti, Zvoriştea, Zamostea, Şerbăuţi, Pătrăuţi, Milişăuţi, Grăniceşti, Grămeşti, Dorneşti, Dolhasca, Dărmăneşti şi Comăneşti.

Totodată, din cauza inundaţiilor puternice, un număr de 4.228 de case sunt avariate, iar 1.045 de case sunt izolate.

Apele revărsate au mai distrus sau avariat mii de kilometri de drumuri naţionale, judeţene şi comunale.

Totodată, un număr de 119 poduri şi 658 de podeţe sunt distruse, 86 de poduri şi 803 podeţe sunt avariate, 33,68 de kilometri de apărări de maluri sunt distruse şi peste 11,775 kilometri avariate, iar 17.571 de hectare de teren agricol şi păşune sunt inundate, fiind înregistrate şi 30 de alunecări de teren.

Inundaţiile au dus la colmatarea a 16.125 de fântâni, avarierea a 42 de obiective economice şi dstrugerea unuia, fiind afectate, de asemenea, stadionul din oraşul Frasin şi şase obiective culturale.

În comuna Arbore, reţeaua electrică este distrusă pe o lungime de 1,7 kilometri.

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava şi Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, împreună cu comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, acţionează în continuare pentru diminuarea efectelor viiturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici