Suceava: O persoană a murit şi alte 12 au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon la un hotel - VIDEO

Numărul persoanelor care au ajuns la Spitalul Judeţean din Suceava după ce se presupune că s-au intoxicat cu monoxid de carbon la un hotel aflat la intrarea în municipiu a ajuns la 12, doi dintre pacienţi fiind copii, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, Tiberiu Brădăţan.

81 afișări
Imaginea articolului Suceava: O persoană a murit şi alte 12 au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon la un hotel - VIDEO

Suceava: O persoană a murit şi alte 12 au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon la un hotel

Până la ora transmiterii acestei ştiri, la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului au ajuns 12 persoane, între care doi copii în vârstă de patru şi opt ani, iar cadrele medicale au fost anunţate că la unitatea medicală urmează să mai fie adusă şi o recepţioneră.

Conform surse citate, pacienţii au acuzat ameţeli, greţuri, vărsături şi oboseală musculară, motiv pentru care s-a recomandat internarea tuturor, însă unele persoane au refuzat spitalizarea.

Brădăţan a spus că primul pacient a ajuns la spital miercuri seară, având simptome neurologice, şi a fost internat în secţia de neurologie a unităţii. Sursa citată a spus că acest pacient fusese cazat în camera de hotel unde a fost găsit mort un bărbat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava a precizat că pacienţii nu au forme grave de intoxicaţie, iar până la acest moment nu s-a stabilit cu exactitate dacă este vorba despre intoxicaţie cu monoxid de carbon.

"Nu se cunoaşte substanţa cu care s-au intoxicat. Se manifestă ca o intoxicaţie cu monoxid de carbon", a adăugat Brădăţan.

Video Stirileprotv.ro

Gheorghe Filipciuc, proprietarul hotelului din Suceava unde a avut loc incidentul, a declarat că joi dimineaţă persoanele cazate în trei camere au reclamat la recepţie că au dureri de cap, iar personalul unităţii a chemat firma care a montat centrala termică pentru a regla instalaţia din cauză că era foarte cald.

Toate cele 22 de persoane aflate în hotel la acel moment au fost evacuate, iar într-o altă cameră a fost găsită o persoană decedată. Filipciuc a spus că pe masa din camera în care a fost găsit decedat turistul se aflau medicamente pentru tratarea afecţiunilor cardiace şi trei sticle goale de bere.

Proprietarul hotelului susţine că au fost luate probe de aer din fiecare cameră şi că se aşteaptă rezultatul analizelor pentru a se stabili dacă a fost vorba despre intoxicaţie cu monoxid de carbon.

Conform sursei citate, cele 15 camere ale unităţii sunt încălzite cu o centrală termică de generaţie nouă, cu ventiloconvectoare.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, Mirela Frăţeanu, declara că la ora la 9.21 a fost sesizat Serviciul Judeţean de Ambulanţă, pentru preluarea a şase persoane care erau cazate la respectiva unitate hotelieră, în acest caz fiind suspectată o intoxicaţie cu monoxid de carbon.

Frăţeanu a spus că la faţa locului a fost găsită şi o persoană decedată, probabil intoxicată cu monoxid de carbon, iar în acest caz a fost solicitat Serviciul de Medicină Legală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Suceava, Gabriel Panţiru, Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici