Suceava: Patru copii au murit asfixiaţi după ce s-au blocat într-o ladă pentru făină - VIDEO

Patru copii dintr-o localitate suceveană au murit asfixiaţi, luni seară, după ce s-au blocat într-o ladă pentru făină, cadavrele fiind descoperite de mama acestora când s-a întors de la cumpărături.

50 afișări
Imaginea articolului Suceava: Patru copii au murit asfixiaţi după ce s-au blocat într-o ladă pentru făină - VIDEO

Patru copii din judeţul Suceava au murit asfixiaţi după ce s-au blocat într-o ladă pentru făină

IPJ Suceava a informat, marţi, că un bărbat din satul sucevean Gemenea a sesizat, luni seară, prin Serviciul 112 că în locuinţa unor consăteni au murit patru copii, iar o echipă de poliţişti din Gura Humorului şi de la Serviciile Criminalistic şi Investigaţii Criminale s-a deplasat la faţa locului, unde au început cercetările.

Potrivit primelor cercetări, familia din Gemenea este formată din cinci copii cu vârste între trei şi zece ani, mama acestora Angela R. (38 ani) şi tatăl, Dumitru R.(74 ani), care are deficienţe grave de vorbire şi auz.

Mama copiilor, împreună cu fiica sa mai mare, au plecat, luni seară, în jurul orei 19,00, la un magazin din localitate pentru a face unele cumpărături, iar când s-a întors a constatat că toţi cei patru copii rămaşi acasă nu erau de găsit. Femeia a început să-i caute şi i-a găsit morţi într-o ladă pentru făină, cel mai probabil asfixiaţi, capacul lăzii fiind prevăzut cu un sistem de închidere metalic care era închis.

Mama şi-a scos cei patru copii din ladă şi a încercat să le acorde primul ajutor, însă fără rezultat.

"La examinarea exterioară a cadavrelor pe trei dintre acestea nu s-au identificat urme de violenţă externă, cadavrul minorei R.P. prezentând în zona capului urme de hemoragie nazală, bucală şi la nivelul urechilor. În cămara în care se afla lădoiul cu făină nu se observă urme de răvăşire", precizează IPJ Suceava.

Video stirileprotv.ro

Potrivit poliţiştilor, după efectuarea necropsiei se va putea stabili cauza morţii copiilor şi se vor dispune măsuri procedurale.

DGASPC Suceava a început o anchetă socială

O echipă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a început o anchetă socială în cazul familiei din satul Gemenea, urmând să stabilească ce se va întâmpla cu al cincilea copil al familiei.

Directorul DGASPC Suceava, Florin Tărnăuceanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că o echipă a instituţiei s-a deplasat marţi dimineaţă în satul Gemenea pentru a face o anchetă socială în cazul familiei care şi-a pierdut patru copii şi pentru a stabili dacă există vreo variantă ca cel de-al cincilea copil să fie încredinţat unor rude sau dacă va fi preluat în sistemul de protecţie socială.

Tărnăuceanu a spus că se aşteaptă rezultatele anchetei efectuate de poliţişti şi de procurori, iar în cazul în care vor exista elemente că părinţii au fost neglijenţi se va declanşa procedura pentru decăderea lor din drepturile părinteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici