Video Suceava: Percheziţii la locuinţele membrilor unei grupări internaţionale de trafic de droguri

Un număr de 31 de descinderi şi percheziţii au fost făcute, miercuri, în municipiul Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT, la locuinţele a 18 membri ai unei reţele de trafic de droguri de mare risc, care transportau stupefiante pe relaţia Turcia-Europa de Vest sau China -Vestul Europei.

218 afișări

Potrivit unor surse judiciare, descinderile au vizat un grup infracţional organizat, care a acţionat de la sfârşitul anului 2007.

Conform surselor citate, bazele grupării au fost puse de patru persoane din cartierul Obcini din municipiul Suceava, acuzate de organizarea mai multor transporturi de droguri de mare risc, heroină sau cocaină, în beneficiul unor reţele internaţionale de traficanţi de droguri, pe ruta Turcia - Europa de Vest sau China ori America de Sud -Vestul Europei.

Cei patru membri principali ai grupării sunt acuzaţi că au racolat ca şi "curieri" 17 persoane, cetăţeni români, în special tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani, pentru a face transporturile de droguri pe relaţia Turcia – Europa de Vest sau China şi America de Sud către ţări din Vestul Europei, în beneficiul unor reţele internaţionale de trafic de droguri. Cei patru obţineau, în medie, un profit ce putea ajunge până la 2.000 de euro pentru fiecare persoană pusă la dispoziţia reţelelor de traficanţi de droguri.

 

DIICOT: Nucleul reţelei internaţionale de trafic de droguri destructurată la Suceava era în Turcia

 

Mai multe persoane care făceau parte din gruparea infracţională organizată specializată în traficul internaţional de droguri de mare risc au fost reţinute de procurorii DIICOT Suceava, iar la ora transmiterii acestei ştiri continuau audierile în acest caz.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, nucleul reţelei de crimă organizată specializată în racolarea de persoane care erau folosite drept curieri de către grupări infracţionale organizate specializate în traficul internaţional de droguri de mare risc - heroină şi cocaină - se afla în Turcia.

Conform sursei citate, curierii români asigurau transportul drogurilor de mare risc dinspre Turcia către Uniunea Europeană, America de Sud, nordul Africii, Asia de Sud-Est şi China.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, mai multe persoane fuseseră reţinute în acest caz, însă procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava continuă audierea membrilor reţelei care au fost ridicaţi, miercuri dimineaţă, în urma a 31 de percheziţii domiciliare făcute simultan.

Procurorii DIICOT au fost sprijiniţi la realizarea acţiunii de către ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava, Bacău şi de jandarmi din cadrul IJJ Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici