Suceava: Peste două sute de persoane muşcate de căpuşe. Într-un caz s-a diagnosticat boala Lyme

243 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava de la începutul anului, iar în urma testelor, într-un caz o persoană a fost diagnosticată cu boala Lyme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

831 afișări
Imaginea articolului Suceava: Peste două sute de persoane muşcate de căpuşe. Într-un caz s-a diagnosticat boala Lyme

Suceava: Peste două sute de persoane muşcate de căpuşe; într-un caz s-a diagnosticat boala Lyme

Potrivit directorului medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, un număr de 243 de persoane care au fost muşcate de căpuşe s-au prezentat până în prezent la SJU Suceava, cele mai multe prezentări fiind înregistrate în cursul lunilor mai şi iunie.

El a arătat că într-un singur caz a fost confirmată boala Lyme.

Brădăţan a menţionat că în cazul muşcăturilor de căpuşe, persoanele trebuie să evite extragerea acestora arătând că este necesară prezentarea la o unitate medicală, iar după extragerea căpuşei şi toaletarea zonei respective, pacientului i se administrează vaccin antitetanos.

El a mai spus că apoi pacientul este îndrumat către secţia de Boli Infecţioase pentru a fi luat în evidenţă şi pentru tratament de specialitate, iar în funcţie de zona muşcăturii şi a tipului de căpuşă este recomandată testarea pentru boala Lyme.

Conform datelor DSP Suceava, în cursul anului 2016 în judeţ a fost confirmat un singur caz de boală Lyme, în timp ce în 2015 au fost două astfel de cazuri.

Cele mai multe cazuri de boală Lyme au fost în anul 2013 când în judeţ s-au înregistrat 27 de cazuri, iar în 2014 au fost 23 de cazuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici