Sulfina Barbu: Am simţit discriminarea la începutul anilor '90, ca tânăr absolvent. Îmi doresc ca tinerii din ziua de azi să nu mai treacă prin astfel de situaţii

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, spune că a fost discriminată ca absolventă, la angajare, la începutul anilor '90, şi îşi doreşte ca tinerii din ziua de azi să nu mai treacă prin astfel de situaţii, să fie bine plătiţi, pentru a-i asigura pensia.

753 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Am simţit discriminarea la începutul anilor '90, ca tânăr absolvent. Îmi doresc ca tinerii din ziua de azi să nu mai treacă prin astfel de situaţii

Sulfina Barbu: Am simţit discriminarea la începutul anilor '90, ca tânăr absolvent. Îmi doresc ca tinerii din ziua de azi să nu mai treacă prin astfel de situaţii (Imagine:Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Sulfina Barbu a spus că este conştientă de discriminarea cu care tinerii absolvenţi se confruntă la angajare, majoritatea angajatorilor cerând experienţă, dar că va lua măsuri în acest sens.

"Am simţit discriminarea la începutul anilor '90, ca tânăr absolvent. Îmi doresc ca momentele prin care eu am trecut să nu se repete şi pentru tinerii din ziua de azi, aceştia fiind refuzaţi la angajare pentru că n-au experienţă. Îmi doresc ca tinerii să fie bine plătiţi pentru a-mi asigura mie pensia", a spus Sulfina Barbu.

Ministrul Muncii le-a propus partenerilor din proiectul european "Alege egalitate la angajare şi la locul de muncă" un parteneriat pentru a folosi rezultatele din studiul lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici