Suma uriaşă pentru care a fost adjudecat, la licitaţie, cel mai SCUMP loc de parcare din Braşov

Un loc de parcare din cartierul braşovean Răcădău, a fost adjudecat, luni, în urma unei licitaţii organizate la Primăria din oraş, la preţul de 30.000 de lei chirie pe an. Cel mai scump loc de până acum a fost licitat la 2.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

11113 afișări
Imaginea articolului Suma uriaşă pentru care a fost adjudecat, la licitaţie, cel mai SCUMP loc de parcare din Braşov

Suma pentru care a fost adjudecat, la licitaţie, cel mai SCUMP loc de parcare din Braşov

Cei doi solicitanţi ai locului de parcare au licitat în paşi mici, de 10-15 lei, iar licitaţia s-a oprit, după mai bine de o oră şi jumătate, la preţul de 30.000 de lei.

Cel care a adjudecat locul are la dispoziţie 30 de zile să plătească suma, în caz contrar, pierde locul, care va fi din nou scos la licitaţie, dar la care nu va mai putea participa.

Locul de parcare adjudecat la preţul de 30.000 de lei este într-o zonă de blocuri şi cel care a fost declarat câştigător îl poate deţine pentru o perioadă de cinci ani, dacă plăteşte în fiecare an suma.

„Are 30 de zile să plătească această sumă, dacă o plăteşte, începând de anul viitor îi va veni pe decizia de impunere, ceea ce înseamnă că va trebui să plătească în fiecare an această sumă. Dacă nu o plăteşte, locul rămâne liber şi va fi scos la licitaţie, în procedură de licitaţie anul viitor”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria municipiului Braşov.

Suma licitată pentru locul de parcare din cartierul Răcădău, de 30.000 de lei, este cea mai mare sumă oferită pe un loc de parcare în municipiul Braşov, de când sunt licitate locurile de parcare, lucru care i-a mirat şi pe reprezentanţii Primăriei.

„La noi, cred, cea mai mare sumă oferită vreodată a fost 2.000 de lei, dar nu a fost plătită. Anul acesta cea mai mare ofertă a fost 1.400 de lei la o licitaţie. E o surpriză foarte mare pentru noi, să vedem dacă va şi plăti, pentru că e incredibilă. Până nu vedem acest lucru, e o discuţie. Dacă va plăti cineva 30 mii de lei pentru un loc de parcare rezidenţial, e cea mai bună afacere pe care o autoritate publică o poate face cu un loc de parcare”, a mai spus Toarcea.

În municipiul Braşov sunt aproximativ 45.000 de locuri de parcare, din care aproximativ 37.000 sunt închiriate. Procedurile de închirere au început din 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici