Suplimente de calciu, magneziu şi zinc, contaminate cu oxid de etilenă, retrase de pe piaţă

Mai multe suplimente de calciu, magneziu şi zinc contaminate cu oxid de etilenă au fost retrase dintr-un magazin din Capitală.

12170 afișări
Imaginea articolului Suplimente de calciu, magneziu şi zinc, contaminate cu oxid de etilenă, retrase de pe piaţă

Suplimente de calciu, magneziu şi zinc, contaminate cu oxid de etilenă, retrase dintr-un magazin

Potrivit ANSVSA, un magazin din Bucureşti aparţinând Mega Image a retras de la vânzare mai multe suplimente de calciu, magneziu şi zinc.

Este vorba despre produsele:

  • 00030 Alevia calciu, magneziu şi zinc 40 cp nr. lot 42.10.20, 43.10.20, termen de valabilitate 10.2023
  • 99364 Alevia calciu, magneziu şi zinc 20 plic, nr lot 64.11.20, 65.11.20, 66.11.20, 67.11.20, 68.11.20, 69.11.20, 70.11.20 cu termen de valabilitate 11.2022
  • 00033 Alevia calciu D3 40CP cu nr. lot 24.10.20, 25.10.20, 26.11.20 şi termen de valabilitate 10.2023.

„Retragerea produselor de pe piaţă şi rechemarea acestora de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă”, informează ANSVSA.

Mesajul Mega Image

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienţilor să NU consume produsele cu loturile sus menţionate şi roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-au achiziţionat produsele. Este necesară prezentarea bonului fiscal.

Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsele cu datele menţionate mai sus până la dată de 10.09.2021. Acordăm scuze clienţilor noştri pentru neplăcerea creată şi îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea şi siguranţa produselor noastre.", au transmis reprezentanţii Mega Image.

Poziţia Alevia

Compania Alevia anunţă retragerea de pe piaţă a anumitor loturi de produse, ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi care a precizat că în compoziţia carbonatului de calciu şi carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă, peste limitele permise de reglementările în vigoare. Acest fapt are impact doar asupra loturilor de produse Alevia din lista de aici.

Compania precizează că a respectat normele de siguranţă în vigoare, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia. 

Alevia colaborează în prezent cu autorităţile competente, cât şi cu partenerii comerciali pentru a se asigura că toţi consumatorii sunt informaţi de rechemare.

Sfaturi pentru consumatori: Persoanele care au achiziţionat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat şi vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10.09.2021.

Alevia a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania pentru a verifica dacă este depăşită limita legală de oxid de etilenă pentru acestea.

Celelalte loturi ale acestor produse pot fi consumate fără probleme, potrivit companiei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici