Suplimentele cu calciu cresc riscul de maladii cardiace

Femeile în vârstă care consumă suplimente de calciu pentru a-şi menţine un sistem osos puternic prezintă un risc mult mai ridicat de a suferi un atac de cord, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători din Noua Zeelandă.

2 afișări
Imaginea articolului Suplimentele cu calciu cresc riscul de maladii cardiace

Suplimentele cu calciu cresc riscul de maladii cardiace

Multe femei adoptă suplimentele cu calciu pentru a preveni osteoporoza, boală care afectează sistemul osos, cauzând, în ultima fază, fracturi dese ale oaselor.

Studiul, desfăşurat timp de cinci ani, pe un eşantion de 1.471 de femei cu o vârstă medie de 74 de ani, aflate la menopauză, a urmărit riscul de a suferi un atac de cord prezentat de cele 732 de femei care au primit, zilnic, suplimente cu calciu, în comparaţie cu cele 739 de femei cărora li s-a administrat un placebo.

Cercetătorii au observat că atacurile de cord sunt frecvente în cazul femeilor care au primit suplimente cu calciu, 31 suferind un atac de cord, în comparaţie cu 21 de femei cărora li s-a administrat placebo.

Studii anterioare au evidenţiat faptul că suplimentele cu calciu ar putea combate bolile vasculare prin scăderea nivelului de colesterol din sânge, argument contestat de cercetătorii din Noua Zeelandă. Aceştia susţin că excesul de suplimente poate creşte nivelul de calciu, accelerând blocarea arterelor şi determinând producerea atacurilor de cord.

"Noile rezultate nu sunt definitive, dar sugerează faptul că un consum ridicat de calciu poate avea efecte adverse asupra funcţionării sistemului vascular", au precizat cercetătorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici