Supravieţuitor Colectiv, revoltat de noile imagini tulburătoare: Răniţii stăteau pe jos, cu mâinile ridicate şi nu îi ajuta nimeni

Cristian Matei, supravieţuitor al incendiului din Colectiv, s-a arătat revoltat de noile imagini cu intervenţia echipajelor la tragedie şi a precizat că a fost şocat să vadă răniţii întinşi pe asfalt cerând ajutor, care au fost ignoraţi de pompieri.

2193 afișări
Imaginea articolului Supravieţuitor Colectiv, revoltat de noile imagini tulburătoare: Răniţii stăteau pe jos, cu mâinile ridicate şi nu îi ajuta nimeni

Supravieţuitor Colectiv, revoltat de noile imagini: Răniţii stăteau pe jos şi nu îi ajuta nimeni

„Efectiv aproape mi-au dat lacrimile în primele minute în care am văzut că stateau toţi răniţii intinşi pe jos şi nu îi ajuta nimeni. Asta mi s-a părut cel mai dureros lucru - faptul că erau multe victime întinse pe jos, unii cu mâinile ridicate, cerând ajutor şi ceilalţi nu îi băgau în seamă, nimeni. Este şocant să vezi aşa ceva, nu am ascultat şi urletele lor pentru că nu cred că mai rezist, nu mă mai ţin nervii. Nu înţeleg cum a fost posibil aşa ceva. Cum să fie atâtea victime, atâţia oameni care cereau ajutor şi să nu-i ajute nimeni?”, a spus Cristian Matei, supravieţuitor al incendiului din Colectiv, prezent la Tribunalul Bucureşti unde s-a judecat un nou termen in dosarul penal.

Acesta s-a arătat revoltat de faptul că răniţii erau transportaţi pe paleţi din lemn.

„Aşa duci nişte arşi? În halul ăsta şi te miri după aia că au bacterii şi că mor?”, a mai spus tânărul.

Precizările vin după ce jurnaliştii de la Libertatea au publicat un filmuleţ de aproximativ 21 de minute, iar în imagini se observă modul în care primul echipaj sosit la Clubul Colectiv a acţionat, fiind văzuţi şi civili care ajută la transportarea răniţilor.

Poate fi observată intervenţia haotică a pompierilor depăşiţi de situaţie, pe fundal o persoană strigând: „Nu mai staţi, să scoatem oamenii afară!”. În film apare şi solistul Adrian Despot, care ajută la transportarea răniţilor.

Tinerii morţi sunt transportaţi pe paleţi din cauza numărului insuficient de tărgi aduse de echipaje, însă mulţi dintre aceştia, precum şi răniţii, au fost abandonaţi pe asfalt, iar pompierii trec peste ei.

Atunci când este pusă problema morţilor, Orlando Şchiopu, şef în cadrul ISU, cedează şi înjură, spunând “Lasă-i în p**a mea!”.

Taguri:
colectiv,
răniţi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici