- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Surpriza UE pentru România. Câţi refugiaţi au fost trimişi în ţara noastră, în baza cotelor obligatorii
România ar fi trebuit să găzduiască până în acest an peste 4.000 de refugiaţi ajunşi în Grecia şi Italia dinspre Africa şi Orientul Mijlociu, conform mecanismelor de relocare stabilite în 2015 de Comisia Europeană – aşa-numitele „cote obligatorii” de refugiaţi, cărora România li s-a opus şi a refuzat să le voteze, asemenea Ungariei, Cehiei şi Slovaciei, scrie Gandul.

Surpriza UE pentru România. Câţi refugiaţi au fost trimişi ţara noastră, în baza cotelor obligatorii
Cu toate acestea, cifra refugiaţilor care au ajuns în România în baza acestor mecanisme de colaborare intracomunitare este mult mai mică, pentru că numărul refugiaţilor eligibili pentru mutarea în altă ţară europeană este şi el mult mai mic decât estimase iniţial Comisia Europeană. Astfel, în România au fost trimişi până în prezent doar 710 persoane care au statut de refugiat şi care au ajuns prin migraţie ilegală în Italia şi Grecia. Cei mai mulţi provin din Siria, dar sunt şi refugiaţi din Irak, Eritreea sau Yemen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Japonia renunță la măsurile privind măștile și relaxează strategia COVID
-
Drumuri închise şi oameni blocaţi în maşini, în Buzău, din cauza ninsorii
-
Cel puţin şapte morţi şi numeroşi răniţi în urma unui atac terorist comis în Ierusalim
-
CE reintroduce ajutoarele de stat acordate de România în contextul războiului din Ucraina
România avea alocat un număr de 4.180 de refugiaţi ajunşi în UE, conform deciziilor din 2015 ale Comisiei Europene, care au stabilit aşa-numitele cote obligatorii de refugiaţi şi faţă de care România, Ungaria, Cehia şi Slovacia s-au opus oficial, votând împotrivă în Consiliul European. Cele două mecanisme de relocare a refugiaţilor ajunşi dinspre Africa şi Orientul Mijlociu în UE, mai exact în Italia şi Grecia, unde situaţia era cea mai gravă în plină criză a migranţilor, vizau relocarea în total a 160.000 de refugiaţi în ţările UE, pentru a dispersa presiunea de pe Italia şi Grecia. Cu toatea acestea, cifrele la care s-a ajuns sunt mult mai mici.
România a primit până în prezent (luna iulie 2017), prin intermediul acestor mecanisme de relocare convenite cu UE, doar 710 persoane aflate „în nevoie de protecţie internaţională” şi care au ajuns ca urmare a migraţiei ilegale în Grecia şi Italia, conform datelor puse la dispoziţia Gândul de Inspectoratul General pentru Imigrări.
Citiţi continuarea articolului pe www.gandul.info




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 338. Zelensky: Ucraina are nevoie de 300-500 de tancuri / Belgia, pachet suplimentar de 93,6 milioane de euro pentru armată/ Putin pregăteşte o nouă ofensivă în februarie sau martie - Bloomberg Rusia/ atacă masiv zone rezidenţiale / Majoritatea germanilor sunt în favoarea livrării Leopard 2 în Ucraina
-
ieri, 22:50
Copil de doi ani, cu fractură la mână, preluat cu şenilata. Drumul spre casa lui e blocat