Suspect arestat în cazul furtului de un milion de euro

Una dintre persoanele oprite în Vama Nădlac şi suspecte în cazul furtului de milion de euro dintr-o locuinţă din Ploieşti a fost arestată preventiv, dar nu pentru furt, ci pentru tâlhărie, fiind acuzată că l-a tâlhărit de 10.000 de euro pe unul dintre autorii furtului, rămaşi necunoscuţi.

95 afișări
Imaginea articolului Suspect arestat în cazul furtului de un milion de euro

Susupect arestat în cazul furtului de un milion de euro (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Ploieşti, procurorul Georgiana Iorguţă, procurorii au solicitat în noaptea de luni spre marţi instanţei de judecată arestarea preventivă a lui Gheorghe Viorel, sub acuzaţia de tâlhărie, instanţa admiţând solicitarea anchetatorilor.

Conform sursei citate, în perioada 14-16 ianuarie autori necunoscuţi au sustras dintr-o locuinţă din Ploieşti suma de 1,1 milioane de euro, iar în perioada 17-18 ianuarie Gheorghe Viorel, împreună cu alte persoane, l-a urmărit pe unul dintre presupuşii autori ai furtului şi l-a tâlhărit, sustrăgându-i suma de 10.000 de euro.

Împotriva celorlalte trei persoane care au fost prinse în Vama Nădlac nu a fost luată nicio măsură.

Gheorghe Viorel, împreună cu alte trei persoane, a fost oprit, în noaptea de duminică spre luni, de autorităţile din vama arădeană Nădlac, toate fiind suspecte în cazul dispariţiei sumei de un milion de euro dintr-o casă nelocuită din Ploieşti. Cei patru - doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani - se aflau într-un autocar care se deplasa în Spania

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, vameşii au găsit asupra celor patru persoane suma de 10.000 de euro. Unul dintre bărbaţi le-a declarat anchetatorilor că a găsit suma respectivă într-o groapă aflată în apropierea unei balastiere.

Potrivit unor surse judiciare, cele patru persoane suspecte în cazul furtului unui milion de euro reclamat la Poliţia Ploieşti aveau consemn la frontieră din partea anchetatorilor prahoveni.

Totodată, potrivit surselor citate, la sfârşitul săptămânii trecute anchetatorii au făcut mai multe descinderi la locuinţe din localitatea prahoveană Valea Călugărească, unde au găsit sume de bani în euro, ascunse în hornul unei sobe, însă nu este vorba despre sume mari, comparativ cu suma reclamată ca fiind furată.

Poliţia Prahova a confirmat, într-un comunicat de presă, că au fost făcute descinderi imobiliare "în urma cărora au fost obţinute indicii care au condus la restrângerea cercului de suspecţi" în acest caz de furt.

În acelaşi comunicat, Poliţia Prahova arată că "în continuare există suspiciuni cu privire la valoarea prejudiciului şi a modului de operare folosit de către infractori".

În noaptea de luni spre marţi, cele patru persoane au fost trimise în Prahova de către autorităţile arădene.

Potrivit cotidianului "Gândul", în acest caz ar exista alţi trei suspecţi care ar fi reuşit deja să fugă din ţară, cel mai probabil ajungând în Italia, iar anchetatorii ar fi reuşit să recupereze alţi 40.000 de euro din banii furaţi, bancnotele fiin ascunse în zidurile caselor suspecţilor. Surse judiciare au declarat pentru "Gândul" că hoţii ar fi cheltuit alţi 50.000 de euro cumpărând o limuzină.

Ancheta în cazul milionului de euro care ar fi dispărut dintr-o casă nelocuită din Ploieşti a fost declanşată după ce o femeie a reclamat furtul la Poliţie. Banii ar fi fost ascunşi într-un geamantan şi proveneau din tranzacţii imobiliare făcute în urmă cu trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici