Suspectul în cazul crimei de la Timişoara absolvise Seminarul Ortodox

Studentul suspectat în cazul uciderii bărbatului al cărui cadavru a fost găsit tranşat, la Timişoara, absolvise cursurile Seminarului Liceal Ortodox din Arad, dar după clasa a XII-a a decis să urmeze Medicina, el având, de altfel, şi o soră mai mare studentă în ultimul an la Medicină.

363 afișări
Imaginea articolului Suspectul în cazul crimei de la Timişoara absolvise Seminarul Ortodox

Suspectul în cazul crimei de la Timişoara absolvise Seminarul Ortodox (Imagine: Adi Pîclişan/Mediafax Foto)

În satul său natal, Rişculiţa, situat la câţiva kilometri de municipiul Brad, judeţul Hunedoara, tânărul, Sergiu Raul Florea, este cunoscut ca fiind harnic şi liniştit.

Sergiu Raul Florea are 20 de ani şi a urmat cursurile Seminarului Liceal Ortodox din Arad, însă după ce a absolvit clasa a XII-a a decis să urmeze Medicina, nevrând să continue studiile pentru a deveni preot.

"Sergiu este un băiat liniştit şi harnic. Tatăl lui este preot, dar a divorţat când Sergiu avea mai puţin de patru luni. L-am crescut noi şi mama lui. Mama lui a vrut ca el să se facă preot, dar lui nu i-a plăcut. Are o soră mai mare, care e studentă în ultimul an la Medicină. A învăţat din cărţile ei şi s-a dus la examen. A intrat cu medie peste 9,10", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX bunicul tânărului, Nicolae Gangea.

Bărbatul nu ştie ce s-a întâmplat cu nepotul său şi nici nu cunoaşte acuzaţiile care i se aduc acestuia.

"A fost cu fata la noi (tânăra suspectată şi ea în cazul crimei – n.r.) şi a stat până joi. Ne-au ajutat la coasă şi la strâns de fân. Părinţii fetei au venit sâmbătă dimineaţă la noi să-i caute. Ne-au spus că-i caută Poliţia. Cred că au plecat amândoi pe undeva şi nici nu răspund la telefon. I s-o fi stricat telefonul lui Sergiu. Apar ei", a spus bărbatul, în vârstă de 74 de ani.

El a adăugat că băiatului îi plac mult filmele de groază şi că atunci când mergea cu iubita lui la Rişculiţa stăteau până noaptea târziu să se uite la televizor la "filme cu grozăvii".

Bunica lui Sergiu, Aurelia Gangea, povesteşte că familia sa munceşte din greu pentru ca tânărul şi sora lui să fie ţinuţi la facultate în Timişoara.

"Mama lui a lucrat pe vremuri la CAP ca tehnician veterinar şi acum e în Germania, unde lucrează la o fermă. A trebuit să plece ca să facă bani să ţinem copiii la facultate. Înainte de a pleca în Germania la fermă, maică-sa câştiga 400 de lei. Abia ne descurcam. Noroc că mai creştem noi un viţel, o vacă, nişte porci", a declarat Aurelia Gangea.

Întrebată dacă tânărul ar fi în stare să omoare pe cineva, femeia în vârstă de 65 de ani s-a declarat convinsă că nepotul său nu ar face rău nimănui.

"N-ar face rău nimănui. S-a cam schimbat de când e cu fata asta din Ineu, dar nu ar fi în stare de nimic rău", a spus femeia.

Vecinii familiei Gangea spun că tânărul este un băiat grijuliu care mergea la Rişculiţa ca să-şi ajute bunicii la muncă.

"Sergiu e un băiat de milioane. El a plecat de mic de acasă întâi la şcoala de preoţi la Arad şi apoi la facultate la Timişoara, dar tot vine pe acasă să-şi ajute bunicii, că-s bătrâni. Acolo la Medicină a cunoscut o fată şi a adus-o şi pe ea aici la bunici. Amândoi frumoşi. Erau într-o zi la strâns de fân cu bunicii. Băiatul a spus că nu stă în internat acum în vacanţă, că stă la fată, care locuieşte în gazdă", a povestit o vecină, Maria Gangea.

Un alt vecin a spus şi el că Sergiu este un tânăr foarte liniştit.

"Salută pe toată lumea din sat şi nu face pe domnosul, aşa cum fac unii care au plecat din sat. El a plecat din sat acum câţiva ani, a făcut Seminarul Teologic la Arad. Dar nu s-a făcut preot. Am auzit că nu i-a plăcut", a spus Ioan Zeriu.

Rişculiţa se află la poalele Munţilor Apuseni, la câţiva kilometri de Ţebea, într-o zonă fără semnal la telefonul mobil. În sat mai locuiesc doar oameni în vârstă care muncesc din greu pentru a creşte câteva animale şi nu ştiu despre crima de la Timişoara. Şi nici nu au aflat că Sergiu, băiatul care a plecat la oraş ca să devină doctor, este suspectat că ar fi omorât şi tranşat un om.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici