Susţinătorii lui Dan Diaconescu, conduşi de acelaşi lider ca în cazul arestării lui Becali - FOTO

Aproape 30 de persoane, în mare parte femei, s-au strâns până marţi seara la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, pentru a cere judecarea patronului OTV, Dan Diaconescu, în libertate, conduse de acelaşi lider care a organizat protestul şi la arestarea lui Gigi Becali.

113 afișări
Imaginea articolului Susţinătorii lui Dan Diaconescu, conduşi de acelaşi lider ca în cazul arestării lui Becali - FOTO

Susţinătorii lui Dan Diaconescu, conduşi de acelaşi lider ca în cazul arestării lui Becali (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Marţi, pe la prânz au apărut patru femei la intrarea arestaţilor în instanţă care au emis scenarii privind reţinerea lui Dan Diaconescu. Patronul OTV "i-a furat femeile lui Voiculescu" şi de asta a ajuns după gratii, iar într-o altă variantă, el "s-a încurcat cu Udrea şi l-a supărat pe Băsescu".

Au mai apărut şi alţi susţinători, însă nu au făcut decât să păzească poarta instanţei şi s-au certat cu reporterii. Abia când a apãrut un tânăr cu un uşor strabism, se putea înţelegea de ce îşi pierdeau timpul în faţa instanţei. Aceeaşi figură ce s-a implicat şi în protestul faţă de reţinerea lui Gigi Becali, la aceeaşi judecătorie, în aprilie anul trecut.

Băiatul a strâns bani, a multiplicat poza lui Diaconescu, a cumpãrat cartoane, carioci şi recuzita necesară pentru protestul spontan.

În maxim zece minute, fiecare protestatar avea cauza sa lipită pe piept: poza lui Diaconescu alb-negru. Şi sub chipul său scris de mânã "Liber".

"O altă victimă a justiţiei cioare", apoi corectat cu "h" adăugat. "Jos Mafia!", "Ne-aţi luat banii, ne luaţi şi televiziunea poporului" - au fost o parte din mesajele afişate.

Susţinătorii au strigat la toate dubele, care au trecut pe lângă judecătorie, că îl vor pe Diaconescu liber: "Jos cătuşele de pe OTV!", "Diaconescu, te iubim!"şi "Mafia".

Liderul galeriei organiza oamenii în aşa fel încât să nu se obosească degeaba, să strige doar în momentele în care erau filmaţi, însă a fost certat de una dintre primele protestatare venite cu mult înaintea lui.

Ei au stabilit să-şi rezolve diferenţele de opinie miercuri dimineaţă, chiar la OTV.

Numărul susţinătorilor a rămas la aproximativ 30 până la începutul şedinţei de judecată, chiar dacă susţinătorii au încercat să oprească trecători sau bucureştenii din autobuze. Apogeul a fost atins însă seara, când duba cu Dan Diaconescu a intrat în curtea judecătoriei în huiduielile mulţimii, care urla "Eliberaţi-l!", cu ochii în lacrimi.

"Voi fi liber!", a strigat Dan Diaconescu, ridicându-şi mâinile încătuşate, în timp ce cobora din dubă.

Fanii au încercat să facă singuri dreptate, lovind duba şi poarta judecătoriei cu picioarele.

Numărul lor a mai scăzut, după ce s-au stropşit şi şi-au strigat nemulţumirea în faţa camerelor de filmat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici