Sute de călători, blocaţi în trenuri din cauza unui plop căzut pe liniile de tensiune

Câteva sute de călători au aşteptat aproape trei ore în trenuri, în gări din judeţele Hunedoara şi Alba, după ce garniturile au avut întârzieri între o oră şi jumătate şi două ore şi jumătate din cauza unui plop înalt de peste 50 de metri doborât de vijelie peste liniile de înaltă tensiune.

24 afișări
Imaginea articolului Sute de călători, blocaţi în trenuri din cauza unui plop căzut pe liniile de tensiune

Sute de călători, blocaţi în trenuri din cauza unui plop căzut pe liniile de tensiune (Imagine: Zamfira Năstăsache/Mediafax Foto)

Patru trenuri de călători, un internaţional, un rapid, un accelerat şi un personal, au înregistrat, în noaptea de miercuri spre joi, întârzieri între 98 şi 158 de minute din cauza cauza vijeliei care a doborât un plop înalt de peste 50 de metri peste liniile de înaltă tensiune.

Iniţial, circulaţia feroviară s-a întrerupt doar pe un singur fir, însă angajaţii CFR au fost nevoiţi să o blocheze timp de peste două ore şi jumătate pentru a putea îndepărta crengile plopului şi pentru a înlocui liniile de înaltă tensiune afectate.

"Cea mai mare întârzierea fost înregistrată de trenul internaţional 3555-2 Budapesta - Târgu Mureş, care a fost oprit în staţia Orăştie şi a plecat cu două ore şi jumătate întârziere faţă de program. Peste două ore a avut întârziere şi rapidul Bucureşti Nord - Arad, care a staţionat în gara Aurel Vlaicu. Personalul Teiuş -Simeria a fost oprit în judeţul Alba, în staţia CFR Şibot, şi a plect cu peste două ore întârziere. Şi accceleratul Timişoara Nord - Iaşi a înregistrat o întârziere de peste o oră şi jumătate", a declarat reprezentantul Serviciului Poliţiei Transporturi, agentul şef Valentin Pişcoi.

Călătorii au fost cei mai afectaţi de blocarea circulaţiei pe calea ferată.

"Stăm de peste două ore şi jumătate în staţie la Orăştie. Ne-au spus că e un copac căzut pe linii. Şi noi ce vină avem? Merg la Râmnicu Sărat şi trebuia să schimb încă două trenuri. Le-am ratat. Ce fac? Pierd o zi în gară?", a decalarat Ion Mihalcea, un pasager revoltat.

Un altul susţine că a întrebat de mai multe ori la biroul informaţii din gară când porneşte trenul şi a fost păcălit.

"Prima oară, mi-a spus jumătate de oră, apoi încă jumătate. Şi uite aşa jumătate cu jumătate şi cu alte jumătăţi s-au făcut aproape trei ore. Unde e respectul faţă de călător? Noi plătim serviciul asta", a spus Marius Mihailă.

Circulaţia feroviară a fost reluată joi dimineaţă, după ce plopul doborât de furtună a fost îndepărtat.

Miercuri noapte, de la ora 22.00, circulaţia feroviară între judeţele Hunedoara şi Alba s-a desfăşurat iniţial pe un singur fir după ce, în zona Haltei Geoagiu, un plop doborât de furtună a căzut peste liniile de înaltă tensiune. Ulterior, circulaţia pe calea ferată în zonă a fost blocată complet, pentru a permite echipelor de intervenţie să înlăture copacul căzut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici