Sute de militari români şi străini, la exerciţiul de comandament Dacian Spring 2023

Aproximativ 500 de militari români, americani, francezi şi italieni au participat la Exerciţiul de comandament DACIAN SPRING 2023 - ,,DASP23”, desfăşurat, în perioada 8-12 mai, în unităţi ale Forţelor Terestre Române din Medgidia, judeţul Constanţa şi Smârdan, judeţul Galaţi.

408 afișări
Imaginea articolului Sute de militari români şi străini, la exerciţiul de comandament Dacian Spring 2023

Sursa foto: Headquarters Multinational Division South East: HQ MNDSE

Militarii implicaţi în exerciţiu fac parte din Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud–Est/HQ MND-SE, Comandamentul Multinaţional de Brigadă Sud-Est /HQ MN BDE-SE, Brigada de Reacţie Rapidă din Franţa, Brigada 1 (US) de Luptă/1 (US) BCT, Grupul de Luptă NATO din România cu Franţa ca Naţiune Cadru / ROU BG ( FRA FN), Grupul de Luptă NATO din Bulgaria cu Italia ca Naţiune Cadru / BGR BG (ITA FN).

Scopul „DACIAN SPRING 2023” a fost de a valida dislocarea rapidă în timp real a Postului de Comandă al Brigăzii Franceze în zona de operaţii Sud-Est şi procesul de integrare, prin testarea procedurilor NATO şi naţionale, a forţelor aflate sub comanda şi controlul Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est.

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a apreciat că exerciţiul a confirmat capacitatea ridicată de reacţie a Grupurilor NATO de Luptă din România şi Bulgaria şi capacitatea Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est de a conduce o operaţie defensivă în aria sa de responsabilitate. „A fost un efort colectiv, care poartă premisele unui succes”, a mai spus generalul Petrescu.

„Exerciţiul reprezintă o oportunitate pentru toate structurile participante de a testa nivelul de interoperabilitate, iar experienţa acumulată în urma acestuia va contribui la perfecţionarea planificării şi executării activităţilor următoare”, a subliniat comandantul Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, generalul maior Dorin Toma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici