Sute de moldoveni blocaţi în străinătate îşi continuă drumul spre casă. Autocarele vor trece prin România

  • Sute de cetăţeni moldoveni blocaţi la frontiera Franţei cu Germania şi-au reluat deplasarea
  • Grupul va tranzita inclusiv România în drumul spre Republica Moldova
  • Cei 240 de cetăţeni moldoveni au părăsit oraşul Paris sâmbătă cu destinaţia Republica Moldova
1024 afișări
Imaginea articolului Sute de moldoveni blocaţi în străinătate îşi continuă drumul spre casă. Autocarele vor trece prin România

Sute de cetăţeni din Republica Moldova, blocaţi în străinătate, îşi continuă drumul spre casă. România e pe traseul lor

Aproximativ 240 de cetăţeni moldoveni care erau blocaţi în autocare la frontiera Franţei cu Germania şi-au reluat drumul spre ţara de origine, urmând să traverseze inclusiv România, anunţă Ambasada Republicii Moldova din Paris, citată de cotidianul Le Figaro.

Autocarele vor tranzita Germania, Austria, Ungaria şi România în drumul spre Republica Moldova. Iniţial, traseul prevedea tranzitarea Cehiei, dar a fost modificat, precizează reprezentanţa diplomatică.

Prefectura regiunii franceze Bas-Rhin a confirmat luni după-amiază că toţi cetăţenii moldoveni care erau blocaţi la frontieră au primit permisiunea de a tranzita Germania.

Cei 240 de cetăţeni moldoveni au părăsit oraşul Paris sâmbătă cu destinaţia Republica Moldova. Grupul rămăsese blocat într-un spaţiu de servicii al autostrăzii, în regiunea Alsacia, deoarece Germania şi Cehia au refuzat tranzitul în contextul măsurilor antiepidemice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici