Sute de morminte din Cimitirul Evreiesc de pe şoseaua Giurgiului, profanate

Sute de morminte din Cimitirul Evreiesc de pe şoseaua Giurgiului din Bucureşti au fost profanate, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România reclamând, joi, actele de vandalism Ministerului Justiţiei.

1081 afișări
Imaginea articolului Sute de morminte din Cimitirul Evreiesc de pe şoseaua Giurgiului, profanate

Sute de morminte din Cimitirul Evreiesc de pe şoseaua Giurgiului, profanate

Ministerul Justiţiei condamnă cu fermitate manifestările cu caracter şovin, antisemit, xenofob şi rasist şi cere Parchetului să se implice în limita competenţelor legale în cercetarea actelor de profanare de morminte din Cimitirul Evreiesc de pe şoseaua Giurgiului din Bucureşti.

"Ministerul Justiţiei a luat act cu îngrijorare de profanarea, de către persoane încă neidentificate, a mai multor monumente funerare, unele dintre ele unicate arhitectonice, din Cimitirul Evreiesc de pe şoseaua Giurgiului din Bucureşti, constatată joi de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Totodată, Ministerul Justiţiei condamnă cu fermitate toate manifestările de acest gen, precum şi orice alte acte cu caracter şovin, antisemit, xenofob şi rasist.

Ministerul Justiţiei solicită Ministerului Public să se implice de îndată, în limita şi potrivit competenţelor sale legale, în cercetarea faptelor sus-menţionate, în stabilirea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în aceste acte de vandalism.

Aproximativ 200 de morminte au fost profanate, susţin surse oficiale.

Secţia 16 Poliţie din Bucureşti cercetează distrugerea pietrelor funerare din Cimitirul Evreiesc de pe şoseaua Giurgiului din Capitală, poliţiştii neindentificând semne antisemite.

Poliţiştii nu au găsit urme sau înscrisuri cu caracter antisemnit, au precizat surse din Poliţia Capitalei.

Sursele citate au spus că în cimitir au fost găsite zeci de pietre funerare sparte sau căzute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici