Sute de oameni din Galaţi au participat la o procesiune cu moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul

Sute de oameni au participat, luni, la o ceremonie religioasă care a fost oficiată pentru aducerea în oraş a moaştelor Sfântului Grigorie Decapolitul, credincioşii fiind convinşi că rugăciunile către el îi va feri de boli şi ghinioane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

491 afișări
Imaginea articolului Sute de oameni din Galaţi au participat la o procesiune cu moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul

Sute de oameni din Galaţi au participat la o procesiune cu moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul

Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul au fost aduse la Galaţi de la mănăstirea Bistriţa, din judeţul Vâlcea, iar întâmpinarea raclei a avut loc la ora 15.00, într-o zonă centrală a oraşului. Sfintele moaşte au fost duse apoi, în procesiune, până la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi unde, după o slujbă de primire, au fost aşezate într-un baldachin special amenajat unde credicnioşii au putut trece să se roage.

Pe drum şi în timpul slujbei, credincioşii au fost însoţiţi de arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian Crăciun.

Oamenii au stat la coadă pentru a se putea ruga la racla cu moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul, fiind convinşi că astfel vor fi feriţi de boli şi ghinioane.

„Este un moment important pentru noi, creştinii, şi cred că sutem ocrotiţi cu ajutorul sfinţilor, în general. Eu am venit să mă rog pentru toată casa, dar şi pentru ţară, pentru toţi. Sfântul ne apără de boli, de cutremure, de cataclisme, eu aşa ştiu”, a spus o femeie care a aşteptat zeci de minute pentru a ajunge la racla cu moaşte.

Sfintele moaşte ale Sfântului Grigorie Decapolitul vor rămâne în faţa Catedralei din Galaţi până de Sfântul Andrei. Evenimentul de luni a dat startul manifestărilor spirituale organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, patronul spiritual al oraşului Galaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici