Sute de persoane la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti după ce sistemul informatic s-a blocat. Activitatea a fost suspendată

Sute de persoane care doreau să-şi achite contribuţiile au luat cu asalt Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, după ce sistemul SIUI s-a blocat, activitatea instituţiei fiind suspendată până luni, pentru organizarea a încă cinci ghişee.

43 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti după ce sistemul informatic s-a blocat. Activitatea a fost suspendată

Sute de persoane la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti după ce sistemul informatic s-a blocat. Activitatea a fost suspendată (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că în acest moment Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) nu este funcţional.

"Cauza acestei situaţii nu se datorează nici CNAS, nici partenerilor cu care s-a construit sistemul. Defecţiunea este la nivel structural şi a fost comunicată firmei- mamă din SUA în cursul nopţii. Am primit o soluţie pe care o vom testa", a precizat preşedintele CNAS.

El a mai spus că la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti sunt 50.000 de persoane care ar trebui să-şi plătească obligaţiile la sănătate în această perioadă, respectiv 600 de persoane pe zi.

"600 de persoane ar trebui să plătească, zilnic, în această perioadă, contribuţiile la sănătate. Avem cinci ghişee. Aceste persoane ar mai avea două alternative de plată respectiv prin virament sau la CEC, dar ei refuză metodele alternative", a susţinut Duţă.

Potrivit acestuia, chiar şi dacă SIUI ar funcţiona perfect, tot ar fi bine ca oamenii să obişnuiască să utilizeze soluţiile alternative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici