Sute de psihologi discută la Bucureşti despre stres, adolescenţi, EMO şi noile forme de abuz

Sute de psihologi din ţară şi din străinătate participă, de vineri până duminică, la Bucureşti, la o conferinţă internaţională în care vor fi prezentate şi dezbătute studii despre stres şi cum afectează el conduita la serviciu, despre problemele adolescenţilor, inclusiv curentul EMO, sau despre abuz.

180 afișări
Imaginea articolului Sute de psihologi discută la Bucureşti despre stres, adolescenţi, EMO şi noile forme de abuz

Sute de psihologi discută la Bucureşti despre stres, adolescenţi, EMO şi noile forme de abuz (Imagine: Mediafax Foto)

Conferinţa Internaţională "Psihologia şi realităţile lumii contemporane" este organizată la Bucureşti la aproape 21 de ani de la reînfiinţarea facultăţii de profil, informează organizatorii într-un comunicat. În cadrul evenimentului vor fi prezentate şi discutate studii despre stresul ocupaţional şi implicaţiile pe care le are asupra sănătăţii şi comportamentului angajaţilor la locul de muncă, despre problemele adolescenţei - nonconformismul, originalitatea exacerbată, fenomenul EMO, eşecurile sentimentale - sau despre noile forme de abuz "care alterează, disociază şi blochează dezvoltarea socială sănătoasă" precum violenţa, comportamentul antisocial şi cel deviant.

Evenimentul a fost deschis vineri, în prezenţa decanului Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, profesorul-doctor Nicoale Mitrofan, a şefului Catedrei de Psihologie, care este şi preşedintele Societăţii Române de Psihologie Experimentală Aplicată, profesorul-doctor Mihai Aniţei, dar şi a altor invitaţi de la universităţi de renume din străinătate, între care Mathias Müller, directorul Departamentului de Psihologie Experimentală şi Metodologie al Universităţii din Leipzig, Germania, profesorul-doctor Bernard Chouvier de la Universitatea Lumiere Lyon 2 din Franţa sau Rhiannon Luyster, cercetător la Universitatea Harvard din SUA.

"Specialiştii din domeniu sunt astăzi chemaţi să se apropie, să înţeleagă şi să explice problemele cotidiene ale existenţei umane, nu doar cele cauzate de criza economică, ci şi cele generate de criza socială, morală, de cea a relaţiilor interumane, a relaţiilor interetnice sau de cea a instituţiilor sau a sistemului educaţional. (...) Lucrările prezentate în cadrul acestei conferinţe oferă o imagine cât mai nuanţată asupra realităţilor româneşti de azi şi o imagine globală asupra nivelului cercetărilor la nivel internaţional", informează organizatorii în comunicatul citat.

Din nevoia de a se implica în problemele de zi cu zi şi de a prezenta cercetări şi studii controlate "în mod riguros", cu ocazia acestei conferinţe a fost lansată şi Revista de Psihologie Eperimentală Aplicată.

Conferinţa Internaţională "Psihologia şi realităţile lumii contemporane" este organizată de Societatea Română de Psihologie Experimentală Aplicată, alături de Catedra de Psihologie şi sub egida Colegiului Psihologilor din România. Lucrările se vor închide duminică şi se vor desfăşura la sediul Facultăţii de Psihologie şi Ştiintele Educaţiei din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici