Sute de şoferi băuţi la volan, prinşi de Poliţa Rutieră

Câteva sute de şoferi care s-au suit băuţi la volan s-au ales cu dosare penale sau au rămas fără permise de conducere în timpul unei razii de amploare organizată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la nivel naţional, de Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul IGPR.

13 afișări
Imaginea articolului Sute de şoferi băuţi la volan, prinşi de Poliţa Rutieră

Sute de şoferi băuţi la volan, prinşi de Poliţa Rutieră

Acţiunea - înscrisă în campania naţională de prevenire a accidentelor grave de circulaţie denumită "Stop accidentelor rutiere! Viaţa are prioritate!" - a vizat, în special, depistarea şoferilor care îşi conduc maşinile pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Razia - organizată simultan în localităţi din majoritatea judeţelor ţării - a avut rezultate îngrijorătoare, potrivit Poliţiei Rutiere: sute de şoferi au fost prinşi băuţi la volan.

Începând de la ora 22 şi până către dimineaţă, echipajele Poliţiei Rutiere au organizat filtre în zonele unde au avut loc, în ultima perioadă, incidente rutiere.

În timpul raziei, câteva sute de şoferi au fost prinşi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii i-au sancţionat potrivit legii: amendă de la 9 la 20 de puncte şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile, iar, în unele cazuri, şoferii s-au ales cu dosare penale din cauza concentraţiei prea mare de alcool în sânge.

Acţiuni de amploare au avut loc în Bucureşti, Ilfov, Vâlcea şi Dolj, unde s-au reţinut peste o sută de permise, s-au întocmit 12 dosare penale şi s-au dat amenzi care însumează peste 60.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici