Tabără pentru sinistraţi, construită în Rădăuţi Prut

  • ISU Botoşani a anunţat, joi, că o tabără de sinistraţi a fost instalată la Rădăuţi Prut
  • Aici vor putea fi cazate persoanele evacuate din locuinţe din cauza viiturii
310 afișări
Imaginea articolului Tabără pentru sinistraţi, construită în Rădăuţi Prut

Inundaţii

ISU Botoşani a anunţat, joi, că o tabără de sinistraţi a fost instalată la Rădăuţi Prut, în care ar putea fi cazaţi localnicii dacă se va impune evacuarea localităţilor, ca urmare a viiturii de pe râul Prut.
 
Potrivit ISU Botoşani, pompierii au avertizat încă de miercuri populaţia cu privire la viitura de pe râul Prut.
 
„La Rădăuţi Prut a fost instalată şi o tabără de sinistraţi, în cazul în care se va impune evacuarea celor 40 de gospodarii, 32 în Rădăuţi Prut cu 53 de persoane din care cinci copii şi opt locuinţe în Rediu cu 26 de persoane din care trei copii. Pompierii militari şi voluntari au avertizat încă de ieri populaţia din casă în casă şi au constatat că majoritatea înnoptează la rude încă de marţi. Animalele au fost duse în locuri sigure, înca din cursul zilei de marţi”, au transmis reprezentanţii ISU Botoşani.
 
Potrivit acestora, la ora 13.30, râul Prut măsura la Oroftiana 812 cm, cu 162 cm peste cota de pericol, cu 4 cm mai puţin faţă de ora precedentă, iar la Rădăuţi Prut 680 cm, cu 80 cm peste cota de pericol, în creştere cu opt cm faţă de ora precedentă.
 
Administraţia Naţională Apele Române a anunţat că joi dimineaţă viitura de pe rîul Prut, formată în Ucraina, a ajuns la intrarea în ţară. Specialiştii estimează că unda de viitură va ajunge, prin propagare, la Rădăuţi-Prut în următoarele 24 de ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici