Tablouri cu oameni decapitaţi şi nuduri, expuse de condamnaţi în holul Palatului de Justiţie - GALERIE FOTO

Şapte persoane condamnate la închisoare, dar care îşi execută pedeapsa în libertate, au expus, luni, în holul Palatului de Justiţie din Capitală, mai multe tablouri, cu persoane decapitate, copii în suferinţă sau nuduri, dar şi obiecte de decor sau podoabe realizate manual.

623 afișări
Imaginea articolului Tablouri cu oameni decapitaţi şi nuduri, expuse de condamnaţi în holul Palatului de Justiţie - GALERIE FOTO

Tablouri cu oameni decapitaţi şi nuduri, expuse de condamnaţi în holul Palatului de Justiţie - FOTO (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

Serviciul de Probaţiune Bucureşti şi Sindicatul Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune au organizat, luni, în Sala Paşilor Pierduţi din Palatul de Justiţie, o expoziţie de artă cu lucrările mai multe persoane condamnate, care îşi execută pedepsele în libertate.

Ca urmare, holul principal al Curţii de Apel Bucureşti, care funcţionează în clădirea Palatului de Justiţie, a fost ornat de numeroase lucrări, majoritatea realizate în ulei, semnate de şapte artişti.

Directorul Serviciului de Probaţiune din cadrul Ministerului de Justiţie, Gabriel Oancea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că operele nu au fost selectate în niciun fel şi s-a decis ca acestea să fie expuse fără cenzură.

GALERIE FOTO

Astfel, publicul a putut să admire de la desene abstracte până la nuduri şi scene de groază. Ca exemplu, un traficant de droguri a pictat o femeie la vârsta a treia, cu ochelari mari, de vedere, ce arată capul proaspăt tăiat al nunui bărbat tânăr, care purta barbă. Acelaşi autor a expus şi o lucrare în care apare un un copil mic în suferinţă.

Un alt artist a expus mai multe ceasuri de perete, pictate în culori vii, pentru care îşi găseşte clienţi în rândul patronilor de localuri, potrivit organizatorilor evenimentului.

La eveniment a ţinut să participe şi un tânăr actor, care a susţinut un scurt moment artistic.

Bogdan Diţă, în vârstă de 30 de ani, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a ajuns să fie condamnat pentru afaceri cu droguri la un an după ce a teminat UNATC şi şi-a împrumutat cu 500 de dolari un prieten aflat în Maroc, care a revenit în ţară cu 50 de grame de haşiş.

Diţă a spus că duce o viaţă normală şi joacă pe scena unui teatru particular.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici