Tamas Sandor: E ideal să creăm regiuni mai mici de dezvoltare, cu judeţe de acelaşi nivel

Preşedintele Comitetului de Dezvoltare Regională (CDR) Centru, Tamas Sandor, care este şi şeful CJ Covasna, a declarat, miercuri, la Sibiu, că susţine ideea creării de regiuni mai mici, în care să fie incluse "judeţe la acelaşi nivel", reiterând că judeţul Covasna "nu are nimic în comun"cu Alba.

133 afișări
Imaginea articolului Tamas Sandor: E ideal să creăm regiuni mai mici de dezvoltare, cu judeţe de acelaşi nivel

Tamas Sandor (Imagine: Vargyasi Levente/ Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a participat, miercuri, la Sibiu, la întrunirea Comitetului de Dezvoltare Regională (CDR) - forul decizional al Regiunii Centru, al cărui preşedinte este, şi a declarat, într-o conferinţă de presă, că judeţele din Regiunea Centru s-au descurcat "exemplar" în ceea ce priveşte depunerea de proiecte, pregătirea şi finalizarea acestora, în perioada 2007-2013.

"Pe viitor, eu sunt adeptul unei descentralizări şi creării de regiuni de dezvoltare mai mici, pentru că nu ni se pare normal ca, de pildă, judeţul Vrancea să fie în aceeaşi regiune cu judeţul Constanţa sau, de pildă, cazul nostru, judeţul Covasna nu are nimic în comun cu judeţul Alba, în afară de faptul că suntem prieteni cu cei din Alba. În rest, nici geografic, nici economic, nici din altă privinţă nu avem nimic în comun. Suntem pentru crearea unei regiuni de dezvoltare mai mici, mai competente, unde putem crea un spaţiu pentru judeţe la acelaşi nivel", a declarat Tamas Sandor.

El a continuat apreciind că "în momentul de faţă, Sibiu şi Braşov sunt judeţe cu un PIB ridicat, iar celelalte judeţe sunt în urmă".

"De pildă, judeţele Harghita, Covasna şi Mureş sunt la acelaşi nivel. Este ideal să putem crea, din punct de vedere economic, regiuni mai mici de dezvoltare cu componente judeţene de acelaşi nivel", a afirmat Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, regiunile mai mici vor putea fi "mai performante şi mai dinamice în ceea ce înseamnă absorbţia fondurilor europene".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici