Video Tânăr din Drobeta-Turnu Severin care vindea haşiş unor liceeni, arestat preventiv

Un tânăr de 18 ani care vindea haşiş unor liceeni din Drogeta-Turnu Severin a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri, acesta fiind prins în flagrant într-un parc din municipiu în timp ce încerca să vândă droguri unui adolescent.

1159 afișări

Potrivit Poliţiei de Frontieră, Alexandru P. a fost prins în flagrant, vineri, în timp ce încerca să vândă 13 grame de haşiş unui licean într-un parc din cartierul Kiseleff din municipiul Drobeta-Turnu Severin.

"Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că P. Alexandru (care provenea dintr-o familie cu posibilităţi materiale modeste) procura drogurile de la diverse persoane din municipiul Turnu Severin, le ascundea - pentru a nu fi depistat - în diferite locuri din parcurile severinene (scorburi de copac, ronduri de flori), iar, odată cu găsirea consumatorilor, în majoritate tineri liceeni, le oferea spre vânzare contra sumei de 100-150 de lei pe gram", informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Acţiunea a început în urmă cu şase luni, poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Mehedinţi obţinând date şi informaţii că Alexandru P., din Drobeta-Turnu Severin, procură, consumă şi distribuie droguri unor liceeni, pe raza municipiului.

"Pentru a-i proba activitatea infracţională, poliţiştii de frontieră au luat măsura supravegherii tânărului, obţinând indicii temeinice şi concrete că acesta vinde haşiş în scopul obţinerii unor sume de bani. Prin folosirea unui investigator sub acoperire s-a reuşit reţinerea cantităţii de 10 grame haşiş, care, astfel, nu au mai ajuns pe mâna consumatorilor", precizează IGPF.

Tânărul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat de trafic de droguri, iar cele 23 de grame de haşiş, a căror valoare pe piaţa ilegală se ridică la 2.500 de lei, au fost confiscate.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările pentru reţinerea celorlalte persoane implicate.

La acţiune au participat poliţişti de frontieră mehedinţeni, împreuna cu colegi din Direcţia Poliţiei de Frontieră Timişoara şi reprezentanţi ai SIIPI Mehedinţi, sub supravegherea unui procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Mehedinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici