Tânăr întors din Italia cu simptome de gripă, în carantină la un spital din Ploieşti - VIDEO

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, întors recent din Italia şi care are simptome de gripă sezonieră, a fost internat, marţi seară, şi se află în carantină la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, medicii recoltându-i probe de sânge care au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală.

29 afișări
Imaginea articolului Tânăr întors din Italia cu simptome de gripă, în carantină la un spital din Ploieşti - VIDEO

Tânăr întors din Italia cu simptome de gripă, în carantină la un spital din Ploieşti (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, medicul Anton Vintilescu, bărbatul s-a prezentat la spital marţi seară, în jurul orelor 21.00 – 22.00.

Întrucât simptomele pe care acesta le are sunt specifice gripei şi având în vedere că bărbatul s-a întors de mai puţin de şapte zile din Italia, ţară în care s-au semnalat cazuri de gripă porcină, pacientul a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, unde se află în carantină, în izolatorul acestei unităţi medicale, izolator care este un spaţiu separat de restul saloanelor din spital.

Medicul Anton Vintilescu a precizat că simptomele prezentate de pacient sunt cele specifice gripei sezoniere, însă având în vedere că a călătorit recent într-o ţară unde există cazuri de gripă porcină autorităţile au aplicat procedura standard pentru astfel de cazuri, respectiv internarea în izolator şi recoltarea de probe de sânge care au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Streinu Cercel: Testele pentru gripă, negative

Dr. Adrian Streinu Cercel, membru în Comitetul de Coordonare al Ministerului Sănătăţii, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că testele făcute la Institutul Cantacuzino pe probe de sânge recoltat de la tânărul internat la Ploieşti sunt negative şi că până în prezent în România nu a fost confirmată nicio suspiciune de infectare cu noul virus gripal.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici