Tânăra care şi-a bătut şi muşcat copilul de două luni, dată afară din Centrul Maternal Bârlad

Tânără de 19 ani, din localitatea vasluiană Cârja, care şi-a bătut şi muşcat copilul în vârstă de două luni, internat ulterior în stare gravă în spital, a fost dată afară, marţi, din Centrul Maternal Bârlad, unde se afla cazată împreună cu bebeluşul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

177 afișări
Imaginea articolului Tânăra care şi-a bătut şi muşcat copilul de două luni, dată afară din Centrul Maternal Bârlad

Tânăra care şi-a bătut şi muşcat copilul de două luni, dată afară din Centrul Maternal Bârlad (Imagine: Mediafax Foto)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a decis încetarea sprijinului acordat de Centrul Maternal Bârlad mamei care, săptămâna trecută, şi-a bătut şi muşcat fiica.

Tânăra se afla internată cu fetiţa ei în Centrul Maternal Bârlad încă din luna februarie, imediat după naştere, după ce autorităţile au considerat că este necesar să-i acorde sprijin pentru a preveni abandonul copilului.

"Desigur, după episodul consumat, bebeluşul nu mai poate fi încredinţat mamei. În aceste condiţii, era firesc să încetăm acordarea de servicii tinerei de 19 ani în centrul maternal. Odată cu externarea copilului, acesta va fi dat în plasament la un asistent maternal profesionist. În ceea ce o priveşte pe mamă, cel mai probabil vor fi demarate procedurile de decădere din drepturile părinteşti, în funcţie de rezultatul anchetei poliţiştilor în acest caz", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu.

Tânăra în vârstă de 19 ani, necăsătorită, s-a întors din Italia la începutul acestui an pentru a naşte în ţară. În luna februarie, imediat după naştere, femeia a fost cazată, alături de copil, în Centrul Maternal Bârlad din cauza problemelor sociale cu care se confrunta.

În prezent, copilul se află internat în Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, unde beneficiază de îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol.

Un copil în vârstă de două luni a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost bătut şi muşcat de mama sa.

Poliţiştii vasluieni au declanşat, luni, o anchetă în acest caz.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IJP) Vaslui, anchetatorii au dispus efectuarea unei expertize medico-legale, precum şi a unei expertize criminalistice, pentru a se stabili provenienţa leziunilor de pe corpul bebeluşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici