Tânărul care a înjunghiat mortal un preot din Focşani, internat într-un spital de psihiatrie din Iaşi

Tânărul care în luna iunie a înjunghiat mortal un preot, în Biserica "Sf. Ioan Botezătorul" din Focşani, a fost internat la Spitalul de psihiatrie pentru măsuri de siguranţă Grajduri, judeţul Iaşi, după ce s-a stabilit că acesta nu a avut discernământ în momentul comiterii crimei.

269 afișări
Imaginea articolului Tânărul care a înjunghiat mortal un preot din Focşani, internat într-un spital de psihiatrie din Iaşi

Tânărul care a înjunghiat mortal un preot din Focşani, internat într-un spital de psihiatrie din Iaşi (Imagine: Alexandru Chitu/Mediafax Foto)

Florentin Puşcoiu, tânărul care l-a ucis pe preotul Tudor Marin, într-o biserică din Focşani, a fost transferat de la Spitalul de Urgenţă din Focşani, unde era internat la secţia de psihiatrie, la Spitalul de psihiatrie pentru măsuri de siguranţă Grajduri, judeţul Iaşi.

"Bărbatul a fost internat la sfârşitul acestei săptămâni la noi", a declarat, duminică, medicul Dorin Chira, managerul spitalului din Grajduri.

Florentin Puşcoiu a fost transferat cu ambulanţa de la Focşani la Iaşi, fiind escortat de poliţişti.

Tânărul a fost scos de sub urmărire penală după ce medicii au stabilit că nu a avut discernământ în momentul comiterii crimei

Expertiza efectuată de către membrii comisiei de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti a arătat că bărbatul suferă de schizofrenie paranoidă şi că acesta nu a avut discernământ în momentul comiterii crimei.

Drept urmare, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea a decis scoaterea de sub urmărirea penală a lui Florentin Puşcoiu, precum şi sesizarea instanţei cu luarea, provizorie, a măsurii de siguranţă a internării medicale.

Tribunalul Vrancea a admis cererea procurorilor şi a dispus revocarea măsurii arestării preventive şi internarea imediată a bărbatului într-un institut de specialitate.

În 16 iunie, preotul Tudor Marin, parohul Bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul" din Focşani, a fost ucis în lăcaşul de cult de tânărul de 30 de ani. Tânărul a venit la preot cerându-i să-i explice câteva pasaje din Biblie, moment în care l-a înjunghiat mortal pe paroh cu un cuţit în inimă. Ulterior, ucigaşul a fugit de la faţa locului, incidentul fiind anunţat la 112 de femeia care vindea lumânări în biserică, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.

După mai multe ore de căutări, autorul crimei a fost prins de poliţişti în apartamentul său din municipiul Focşani şi arestat prevetiv, el recunoscându-şi fapta.

Preotul Tudor Marin era singurul care slujea la Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul", el fiind cel care a refăcut în totalitate lăcaşul de cult, care în ultimii ani a fost restaurat inclusiv pe exterior. El avea doi copii, între care şi o fiică, soţia liderului sindical Vasile Marica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici