Tânărul din Timiş care i-a tăiat unui bărbat capul cu drujba şi-a aflat pedeapsa

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara l-au condamnat la închisoare pe viaţă pe tânărul de 32 de ani care, în ianuarie 2019, i-a tăiat unui bărbat capul cu drujba. Acesta fusese condamnat în primă instanţă la 25 de ani de închisoare, decizie contestată de procurori şi de inculpat.

5978 afișări
Imaginea articolului Tânărul din Timiş care i-a tăiat unui bărbat capul cu drujba şi-a aflat pedeapsa

Tânărul din Timiş care i-a tăiat unui bărbat capul cu drujba şi-a aflat pedeapsa

Bărbatul de 32 de ani a fost condamnat în primă instanţă la începutul lunii noiembrie a anului trecut. Acesta a primit o pedeapsă de 25 de ani şi şase luni de închisoare pentru omor calificat, violare de domicliu şi loviri şi alte violenţe. Pe lângă asta, bărbatului i-a fost interzis ca după executarea pedepsei să se apropie de cei doi fii ai victimei sale pe o perioadă de 5 ani. Avea de plătit şi daune materiale de 5.000 de lei, pentru bunurile pe care le-a distrus în casa victimei, şi 155.000 de euro daune morale.

Decizia magistraţilor Tribunalului Timiş a fost contestată atât de inculpat, cât şi de procurori şi de copiii bărbatului de 44 de ani, care erau acasă atunci când tatăl lor a fost atacat cu drujba.

Astfel, Curtea de Apel Timişoara a respins apelul făcut de inculpat şi i-a modificat pedeapsa. Bărbatul de 32 de anni a fost condamnat definitiv la închisoare pe viaţă.

„Condamnă inculpatul la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. În baza art.65 C.p. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute la art.66 alin.1 lit.a, b, h şi n – dreptul de a comunica cu părţile civile L. C. M. şi L. F. A. (fii victimei-n.r.) şi de a se apropia de aceştia la o distanţă mai mică de 100 m pe durata executării pedepsei. Menţine dispoziţiile sentinţei apelate privind condamnările şi pedepsele aplicate pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe prevăzută de art.193 alin.2 C.p., violare de domiciliu prevăzută de art.224 alin.1 şi 2 C.p. şi distrugere prevăzută de art.253 alin.1 C.p. În baza art.38 C.p. raportat la art.39 alin.1 lit.a C.p. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea a detenţiunii pe viaţă" , se arată în decizia magistraţilor Curţii de Apel Timişoara.

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din localitatea timişeană Sânadrei a fost decapitat în 31 ianuarie 2019 cu o drujbă de un tânăr de 32 de ani. Acesta ar fi cumpărat o maşină de la victimă şi s-a decis să-l omoare pentru că a constatat că autoturismul avea mai multe defecţiuni, iar bărbatul de 44 de ani nu a dorit să-i restituie banii.

Poliţiştii timişeni au stabilit că tânărul a tăiat uşa de la intrarea în casa victimei cu drujba în noaptea de 31 ianuarie. În locuinţă se aflau bărbatul de 44 de ani, copiii acestuia, doi băieţi de 14 şi 18 ani, precum şi prietena unuia dintre ei. Băieţii şi fata au reuşit să fugă, iar adolescentul de 14 ani şi-a rupt un picior în timp ce a încercat să scape pe geamul din spate al casei. Victima a fost prinsă în curtea casei, bărbatul fiind descoperit decapitat lângă un gard.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
condamnat,
drujba,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici