Tânărul reţinut marţi seară în cazul furtului de un milion de euro şi-a recunoscut fapta

Tânărul de 16 ani, care este unul dintre principalii suspecţi în cazul furtului de un milion de euro dintr-o casă din Ploieşti şi care, marţi seară, a fost ridicat de poliţişti dintr-o locuinţă din Valea Călugărească, şi-a recunoscut fapta în timpul audierilor, el fiind reţinut pentru 24 de ore.

110 afișări
Imaginea articolului Tânărul reţinut marţi seară în cazul furtului de un milion de euro şi-a recunoscut fapta

Tânărul reţinut marţi seară în cazul furtului de un milion de euro şi-a recunoscut fapta (Imagine: Viorel Dudău/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Radu Dan, tânărul a recunoscut că este autorul furtului de un milion de euro.

De asemenea, tânărul le-a spus poliţiştilor că nu ştie unde se află cel de-al doilea suspect pe care anchetatorii îl caută şi despre care bănuiesc că este coautor al furtului.

La ora transmiterii acestei ştiri, tânărul este reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Tânărul de 16 ani, unul dintre principalii suspecţi în cazul furtului unui milion de euro dintr-o casă din Ploieşti, a fost ridicat, marţi seară, de la locuinţa sa din satul Rachieri, comuna Valea Călugărească, judeţul Prahova.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Radu Dan, declara că este vorba de un tânăr de 16 ani despre care poliţiştii aveau informaţii că ar fi plecat din ţară, în Italia, împreună cu cel de-al doilea suspect în acest caz.

Radu Dan mai spunea că suspectul a fost ridicat de la domiciliul său, care anterior fusese percheziţionat de către anchetatori.

Ulterior, tânărul a fost dus la sediul Poliţiei Prahova pentru audieri.

Tot marţi, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, chestorul Sorin Oprea, declara că în urma descinderilor făcute de anchetatorii care lucrează la cazul furtului de un milion de euro dintr-o locuinţă din Ploieşti au fost descoperiţi 30.000 de euro în pereţii a două locuinţe din comuna prahoveană Valea Călugărească, satul Rachieri. Banii erau ascunşi între plăcile de polistiren care izolau termic casele şi pereţii de beton ai construcţiilor.

Chestorul Sorin Oprea afirma că proprietarii celor două case au fost audiaţi de către anchetatori cu privire la provenienţa banilor, aceştia fiind incluşi în cercul de suspecţi.

Conform sursei citate, pe lângă cele patru persoane care în noaptea de duminică spre luni au fost oprite în Vama Nădlac şi trimise în Prahova, alte opt persoane au fost incluse în cercul de suspecţi al anchetatorilor. Este vorba despre persoane la care poliţiştii presupun că au ajuns diverse sume de bani din suma de un milion de euro. Cu excepţia bărbatului care a fost oprit în Vama Nădlac şi care a fost arestat preventiv de judecătoria Ploieşti sub acuzaţia de tâlhărie, niciun alt suspect nu a fost arestat în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici