Târg de locuri de muncă pentru angajaţii disponibilizaţi de la Nokia. Câte firme participă

Peste 30 de firme participă, începând de luni, la un târg organizat la fabrica Nokia din comuna Jucu, oferind câteva sute de locuri de muncă pentru angajaţii care vor fi disponibilizaţi începând cu 1 ianuarie 2012.

578 afișări
Imaginea articolului Târg de locuri de muncă pentru angajaţii disponibilizaţi de la Nokia. Câte firme participă

Târg de locuri de muncă pentru angajaţii disponibilizaţi de la Nokia. Câte firme participă (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Liderul Sindicatului Liber de la fabrica Nokia din Jucu, Cristian Copil, a declarat luni că angajaţii care urmează să fie disponibilizaţi pot să consulte ofertele unor firme din Regiunea de Nord-Vest, nu numai din judeţul Cluj.

"Sunt peste 30 de firme participante la târgul de locuri de muncă deschis în incinta fabricii Nokia din Jucu pentru angajaţii care vor fi disponibilizaţi începând cu 1 ianuarie 2012. Sunt companii din Regiunea de Nord-Vest, nu numai din judeţul Cluj, care îşi prezintă ofertele de sute de locuri de muncă în total. Sunt companii de automotive, de piese şi cablaje auto, sunt alte firme precum Emerson din Cluj, Silcotub din Zalău sau Continental din Sibiu. Angajaţii care vor fi disponibilizaţi de la Nokia pot afla ce posturi sunt disponibile şi ce pachet salarial se oferă. Târgul este foarte bine organizat de Nokia şi compania de recrutare Lugera & Makler", a spus Copil.

La rândul său, liderul Sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcaş, a declarat că patronii firmelor prezente la târg vor să ştie din timp că se pot baza pe angajaţi după ce fabrica Nokia se va închide, aceasta fiind o acţiune care îi ajută şi pe angajaţii Nokia, "care vor şti, la fel, din timp, că după ce pleacă de la Jucu îşi vor găsi un loc de muncă".

"Târgul se adresează doar salariaţilor Nokia, accesul în incinta fabricii nefiind permis presei", a spus Ilcaş.

Târgul locurilor de muncă se desfăşoară în perioada 14 - 17 noiembrie şi a fost cuprins în acordul încheiat de sindicatele de la fabrica din Jucu şi conducerea Nokia România.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj au declarat luni că instituţia nu este implicată în organizarea evenimentului şi că acţiunea este "una de imagine" a companiei de recrutare temporară a forţei de muncă Lugera & Makler.

"Recomandăm firmelor care se ocupă cu recrutarea temporară de forţă de muncă şi care au făcut disponibilizări să se ocupe de angajaţii proprii, nu să organizeze acţiuni de imagine pentru a-şi găsi alţi angajaţi", au spus reprezentanţii AJOFM Cluj.

Grupul finlandez Nokia a decis, la sfârşitul lunii septembrie, să închidă fabrica de la Jucu (judeţul Cluj), în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. Procedurile de închidere a fabricii sunt derulate până la finele anului, un număr total de 2.200 angajaţi pierzându-şi locurile de muncă.

Compania Nokia şi sindicatele au anunţat, în urmă cu o săptămână, semnarea unui acord pentru sprijinirea angajaţilor fabricii din Jucu care vor fi disponibilizaţi, acord care prevede atât plăţi compensatorii, cât şi consultanţă în vederea reangajării, pachete de training şi dezvoltare şi suport pentru antreprenori.

Nokia a început producţia de telefoane mobile la Jucu în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici