Târgu Mureş: Primul transplant de cord din acest an, operaţia a durat şapte ore

O echipă de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş a efectuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, primul transplant de cord din acest an la un pacient de 49 de ani din Bucureşti, care a primit inima de la un donator în moarte cerebrală din Harghita

1278 afișări
Imaginea articolului Târgu Mureş: Primul transplant de cord din acest an, operaţia a durat şapte ore

Târgu Mureş: Primul transplant de cord din acest an, operaţia a durat şapte ore

Medicul Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, coordonatorul echipei care a realizat transplantul de cord, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că evoluţia pacientului este bună.

”Am terminat cu bine transplantul de cord, primul din anul 2017, la un pacient în vârstă de 49 de ani din Bucureşti, diagnosticat cu cardiomiopatie ischemică. Prelevarea inimii de la un donator de 19 ani din Harghita a avut loc la Miercurea Ciuc în cursul nopţii de o echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş. Operaţia de transplant a început la ora 1,30 şi s-a încheiat la 8,30. Până în acest moment evoluţia este favorabilă şi aşteptăm în continuare o evoluţie bună. În 2016 s-au efectuat 11 intervenţii de transplant cardiac în România, toate la Târgu Mureş”, a spus Suciu.

Potrivit acestuia, pacientul din Bucureşti a fost operat în urmă cu câţiva ani cu ByPass aorto - coronarian într-un alt centru din ţară, iar ulterior s-a constatat o evoluţie nefavorabilă, cu insuficienţă cardiacă avansată şi hipertensiune pulmonară.

”Fiind o reintervenţie, de aici dificultatea cazului şi a durat mai mult decât de obicei”, a spus Horaţiu Suciu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici